• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Aliağa Şubemizde Temsilciler Kurulu Yapıldı

13.06.2016

 Aliağa Şubemizin Temsilciler Kurulu10.06.2016 tarihinde yapıldı. Temsilciler Kurulu Sonuç Bildirgesi aşağıda yer almaktadır.

TEMSİLCİLER KURULU SONUÇ BİLDİRGESİ
Değerli Arkadaşlar;
9. Dönem 9. Temsilciler Kurulumuzu 10 Haziran 2016 tarihinde gerçekleştirmiş bulunmaktayız. Öncelikle şunu belirtmek isteriz ki ülkemizde yaşanan terör olaylarının gölgesinde temsilciler kurulumuzu gerçekleştiriyoruz. En son İstanbul ve Mardin'in Midyat ilçesinde yaşanan terör olayları bizleri derinden üzmüştür. Bugüne kadar yaşanan terör olaylarında şehit olan güvenlik güçlerimize ve yaşamını yitiren masum vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz. Ayrıca terör nereden gelirse gelsin her türlü terör olaylarını ve terör örgütlerini şiddetle bir kez daha kınıyoruz! Tabiiki tüm yaşanan bu olumsuzlukların sebebi bizler değil bu ülkeyi yönetenlerdir. Bu ülkede yanlış uygulanan iç ve dış politikalar sonucunda ülkenin bu duruma geldiğini hepimiz çok iyi görüyoruz. Ülkede her şeye rağmen barış ortamının bir an önce sağlanması gerekmektedir. Onun için inadına barış inadına kardeşlik diyoruz!
Bir diğer konumuz ise, siyasi iktidarın çıkarmış olduğu özel istihdam büroları, kiralık işçilik yasası ve gündemde olan kıdem tazminatlarının fona devredilmek istenmesidir. Özel İstihdam Büroları ve Kiralık İşçilik yasasıyla ilgili başta Türk-iş olmak üzere Konfederasyonların ve sendikaların sınıfta kaldığını açıkça belirtmek isteriz. Bu konuyla ilgili Konfederasyonumuz Türk-iş doğru politikalar üretmeyerek yasanın çıkmasına adeta göz yummuştur. Konfederasyonlara ve Sendikalara bir kez daha sesleniyoruz! Kıdem tazminatlarının fona devri konusunda da artık kendinize gelin ve yüzünüzü siyasi iktidara değil temsil ettiğiniz kitleye dönün. Petrol-iş Sendikası Aliağa Şubesi olarak önümüzdeki günlerde örgütlü olduğumuz işyerlerimizde ve bölgemizde gerekli bilgilendirmeleri yapacağımızdan ve ortaya konulması gereken tavrı koyacağımızdan da kimsenin kuşkusu olmasın. Genişletilmiş Başkanlar Kurulumuzda alınan karar doğrultusunda da, Petrol-iş Sendikası bu konuda öncülük yapmaya hazırdır. Siyasi iktidar "bu ülkede çalışanların % 85'i kıdem tazminatlarını alamıyor" gibi yalan gerekçelerle bu yasayı çıkarmaya çalışıyor. Buna verecek cevabımız elbette ki bellidir. Alanlara çıkmaya hazır olduğumuzu herkes çok iyi bilmelidir.
Örgütlü olduğumuz Ravago işyerimizde Tis görüşmelerimiz başlamıştır. İkinci oturumumuzu 13 Haziran 2016 tarihinde Genel Merkezimizde gerçekleştireceğiz.
Petkim, Tüpraş ve Star Rafinerisi işyerlerimiz de ise 01.01.2017-31.12.2018 dönemini kapsayacak olan Tis sürecine adım adım yaklaşmaktayız. Şube Yönetimimiz ve işyeri temsilciliklerimizle beraber bu süreçte üzerimize düşen tüm sorumlukların farkındayız. Birlik ve beraberlik çerçevesinde bu süreci en üst seviyede tamamlayacağımız herkes tarafından çok iyi bilinmelidir.
Değerli arkadaşlarım içerisinde olduğumuz Ramazan ayının hayırlısı olmasını diler, barış ve kardeşlik duygularının hâkim olması temennisiyle hepinize iyi çalışmalar dileriz.
Saygılarımızla
Petrol-iş Sendikası Aliağa Şubesi
Temsilciler Kurulu Adına
Ahmet OKTAY
Başkan