• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Çanakkale Zaferi 109. Yılında

Petrol-İş Sendikası Merkez Yönetim Kurulu, Çanakkale Deniz Zaferinin 109. yıl dönümü ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısyla bir mesaj yayınladı.

17.03.2024

Halkımızın birlik ve beraberlik içinde, dayanışma ruhuyla verdiği şanlı mücadeleyi anlatan Çanakkale Zaferi, insanlık tarihinde benzerine az rastlanır bir kahramanlık destanıdır.
18 Mart Zaferi sadece Türkiye tarihi için değil, dünya tarihinde de tüm olumsuzluklara rağmen mücadele etmenin, dayanışmanın ve birlik olmanın gücüyle emperyalizme karşı durulabileceğini göstermiş; yarattığı siyasi, sosyal ve askeri sonuçları ile Türkiye ve dünya tarihinin akışını değiştirmiştir.  Çanakkale Zaferi’nde gösterilen irade ve kararlılık, Kurtuluş Savaşı’nın kazanılmasında ve Cumhuriyetimizin kuruluşuna da esin kaynağı olmuştur.
Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 109. yıl dönümünde vatan uğruna canını feda eden tüm şehitlerimizi ve onları kumanda eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm silah arkadaşlarını saygıyla ve minnetle anıyor, her birine Allah’tan rahmet diliyoruz.

Petrol-İş Sendikası

Merkez Yönetim Kurulu adına

Süleyman Akyüz

Genel Başkan