• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

PETROL-İŞ SENDİKASI İZMİR ŞUBESİ BASIN BÜLTENİ

ÇUKUROVA KİMYA'DA İŞÇİ KIYIMI

29.03.2017

Bizler Manisa'da kurulu bulunan Çukurova Kimya End. A.Ş. İş yerinde çalışan 24 işçiyiz. Toplam çalışan sayımız 224 kişidir.

124 arkadaş Petrol-İş Sendikası İzmir Şube Başkanlığına müracaat ederek anayasal hakkımız olan sendikalı olma hakkımızı kullandık. Daha sonra bu sayı 138 kişiye ulaştı. Petrol-İş Sendikası İzmir Şube Başkanlığı % 55 çoğunluk olduğunu tespit ederek 21.Mart.2017 tarihinde Çalışma Bakanlığı'na müracaat etti.

T.C Anayasasının 16.Nisan tarihinde oylayacağı referandum öncesi bizler Anayasal hakkımızı kullandığımız için 24 arkadaş tazminatsız olarak işten atıldık. Gerekli hukuki mücadelemiz Petrol-İş Sendikası öncülüğünde yapılmaktadır.

Çukurova Kimya A.Ş. Fabrikası Mehmet Emin KARAMEHMET'in iken TMSF devrinden sonra AK Parti 22,23 dönem Sivas ve İstanbul Milletvekilliği yapan Mehmet Mustafa AÇIKALIN'a 35 milyon dolara satıldı. İlginç olan şudur ki; işten tazminatsız atılan işçi arkadaşlarımızın çoğu AK Parti Manisa İl Teşkilatı üyesidirler. İşten atılmayan arkadaşlarımızda şirket servis araçlarıyla notere götürülerek sendikadan istifaya zorlanmışlardır.

Basına ve kamuoyuna duyurulur.      
               Saygılarımızla.

       PETROL-İŞ SENDİKASI
   İZMİR ŞUBESİ YÖNETİM KURULU
    ADINA

       A.GANİ GÜNDOĞDU
              BAŞKAN