• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

EĞİTİM

Denetim ve Disiplin Kurulu Üyeleri Eğitimi Bitti

Seçimlerini yeni yapan şubelerin denetim ve disiplin kurulu asil üyelerine dönük eğitimlerin bu dönem içindeki ilk eğitimi 28-29 Mart 2017 tarihleri arasında tamamlandı.

29.03.2017

Eğitim, İstanbul'da genel merkez binamızda yapıldı. Adıyaman, Bursa, Gebze ve İstanbul 2 Nolu şubelerinin ilgili kurul üyelerinin geldiği eğitim, toplamda bir buçuk gün sürdü.
Bundan sonraki eğitimin katılamayan şubelerle birlikte Güz döneminde yapılması öngörülüyor.

Eğitimde, Petrol-İş geleneğinde önemli bir yer tutan denetim kurullarının ve örgütsel işleyişin düzenli gidişatından sorumlu disiplin kurullarının tüzüğe uygun olarak yapması gerekenler aktarıldı. Toplantı düzeni, örgütsel iletişim teknikleri, bilimsel ve kurallı çalışmanın yol ve yöntemleri ile denetim ve disiplin kurullarının görevlerinin aktarıldığı bir tam günlük eğitimin ardından, her iki kurul üyeleri kendi aralarında bir araya gelerek grup çalışmaları yaptılar.

İkinci gün grup çalışmalarının sunumuna ve Merkez Yönetim Kurulu ile yapılan görüşmeye ayrıldı. MYK ile yapılan görüşmelerde sadece kurul işleyişi değil, BES, Kıdem Tazminatı, sendikanın çeşitli konulardaki tutumu da Merkez Yöneticileri tarafından cevaplandı.

Kanunların, sendika tüzüğünün, örgütün gelenek, ilke ve amaçlarının masaya yatırıldığı iki günlük eğitimin tekrarlanmasının yararlı olacağı görüşü dile getirildi.
Kurul üyelerine dönük eğitimlerin sendikanın kalıcı ve sürekli eğitimleri arasında yer alması bekleniyor.