• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

MESAJ

GÜRHAN FİŞEK HOCAMIZI KAYBETTİK

Merkez Yönetim Kurulumuz, Prof. Dr. Gürhan Fişek'in vefatı nedeniyle bir taziye mesajı yayımladı.

16.01.2017

Prof. Dr. Gürhan Fişek'i 14 Ocak 2017'de kaybettik. Gürhan hoca, Türkiye’de “halk sağlığı” ve “toplum için sağlık” bilincinin oluşmasında çok büyük katkıları olan Prof. Dr. Nusret Fişek'in aynı doğrultuda uzun yıllara dayalı çalışmaları olan oğludur.

Gürhan Fişek hoca 30 Mart 1951 yılında dünyaya geldi. 1976 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi. 1985’te Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden sosyal politika konusunda, 1987’de ise Hacettepe Üniversitesi’nden iş sağlığı alanında doktora derecesi aldı.

Sosyal güvenlik, iş sağlığı güvenliği, iş sağlığı güvenliği denetimi, hükümet dışı kuruluşlar, sosyal hekimlik politikaları, sosyal dışlanma başlıklı dersler verdi.
1982 yılında hazırlıklarına başlanan Fişek Enstitüsü'nün kurucuları arasında yer aldı. 1986-90 yılları arasında Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi’nde “İşyeri Hekimliği Sertifika Programı”nı başlatan, ‘iş sağlığı kolu’nun başkanlığını yapan Fişek, çocuk işçiliğine karşı mücadelesiyle de tanınıyordu.

Fişek, Çalışan Çocuklar Bilim ve Eylem Merkezi Vakfı’nın kurucuları arasındaydı. Bugünlerde 150. sayısını çıkartan ve işçi sağlığı ve güvenliği alanında çok değerli bir katkı sunan Çalışma Ortamı adlı dergiyi aynı vakıf adına çıkartmaya devam ediyordu.

Türkiye işçi sınıfı, işçilerin ve halkın sağlığını geniş kitlelerin gündemine  yılmadan taşıyan Gürhan Fişek hocayı unutmayacak.

Petrol-İş Sendikası olarak Gürhan Fişek hocaya Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

Petrol-İş Sendikası
Merkez Yönetim Kurulu