• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

IndustriAll Avrupa Sendikası Yönetim Kurulu Toplandı

IndustriAll Avrupa Sendikası Yönetim Kurulu toplantısı 13 Şubat 2024 tarihinde Belçika’nın Brüksel kentinde yapıldı. Toplantıya Avrupa ülkeleri sendikalarından sendikacılar ve uzmanlar katıldı. Petrol-İş Sendikasından toplantıda, Genel Başkan Süleyman Akyüz, Genel Yönetim Sekreteri Ali Haluk Koşar ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Rıza Köse yer aldı.

20.02.2024

Toplantının ana gündemleri: IndustriAll Avrupa Sendikası Genel Sekreterinin seçimi, Avrupa’da sanayi politikasının geleceği, Haziran 2024’te yapılacak Avrupa Birliği Parlamento seçimlerinde işçilerin nasıl bir tavır alacağıydı.

Bu üç konuda yürütülen görüşme ve tartışmalar şu şekilde neticelendi:

Judit Kirton-Darling IndustriAll’un yeni Genel Sekreteri oldu

IndustriAll Avrupa Sendikası, eski Genel Sekreteri Luc Triangle'ın geçici bir çözüm olarak Uluslararası Sendikalar Konfedersyonu ITUC Genel Sekreter vekilliği görevini üstlendiği Mayıs 2023'ten bu yana IndustriAll Avrupa Sendikası Sekretaryası, Genel Sekreter Yardımcıları Judith Kirton-Darling ve Isabelle Barthès tarafından yürütülüyordu. Luc Triangle’ın Ekim 2023 tarihinde resmen ITUC Genel Sekreteri olarak seçilmesinden sonra, Judith ve Isabelle bu görevlerini başarıyla sürdürdüler.

13 Şubat 2024 tarihinde yapılan IndustriAll Yönetim Kurulunda Judith Kirton-Darling’e Genel Sekreter olarak IndustriAll Avrupa Sendikasını Mayıs 2025’te yapılacak Kongreye kadar yönetme yetkisi verildi. Isabelle Barthès ise bu süreçte Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapacak.

Nitelikli istihdam önceliğimiz!

Yönetimi Kurulunda Avrupa’da sanayi alanında nitelikli istihdam yaratılması için IndustriAll Avrupa Sendikası olarak inisiyatif alınması ve bu yönde çalışma yürütülmesi kararlaştırıldı. Bu çerçevede AB yönetimi ve çeşitli siyasi parti temsilcileri ile de görüşmeler yapılması tartışıldı.

İşçiler işçi haklarını savunan siyasi partilere oy vermeli, işçileri yok sayanlara oy da yok!

Yönetim Kurulunda konuşulan bir diğer konu ise 6-9 Haziran 2024 tarihinde yapılacak AB Parlamento seçimlerinde IndustriAll Avrupa Sendikası olarak nasıl bir siyasi tavır alınacağıydı. Bu konuya yönelik bir konuşma yapan Genel Sekreter Judit Kirton-Darling, IndustriAll Avrupa Sendikasının, işçilerin taleplerini savunan ve işçilerin mücadelesinde işçilerle yan yana duran siyasi partilerle hareket edileceğini vurguladı. Darling, işçi haklarını hangi siyasi parti veya partiler savunursa işçilerin o siyasi partiye veya partilere oy vermesinin doğal olduğunu belirtti.

Toplantı, Yönetim Kurulu tarafından 2025 Mayıs ayındaki Kongreye kadar IndustriAll Avrupa Sendikasını yönetmesi için Genel Sekreter olarak atanan Judith Kirton-Darling’i tebriklerle sona erdi.