• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

BAYRAMLAŞMA

Kocaeli Şubemizde Bayramlaşma Töreni

Kocaeli Şubemizin geleneksel bayramlaşma töreni Kocaeli Şube binasında Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar'ın katılımıyla gerçekleşti.

19.09.2016

Kocaeli Şubemiz Kurban Bayramı nedeniyle 13 Eylül Salı günü Kocaeli Şube binasında düzenlenen bayramlaşma töreninde bir araya geldi. Üyelerimizin yoğun ilgi gösterdiği bayramlaşma törenine  Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar, Kocaeli Şube Başkanımız Salih Akduman, Şube Başkan Yardımcılarımız Nesimi Yetişoğlu, Tekin Kara ve çok sayıda üyemiz katıldı.

Bayramlaşma töreni öncesinde basına açıklamalarda bulunan Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar; “15 Temmuz darbe girişimi geçmişten bu zamana İslam ve Türk tarihi üzerindeki büyük ihanetlerin bir özeti. Birileri bu topraklarda hesap kesme derdinde olmuş. Emperyalist güçlerin hesabı bu topraklar üzerinde bitmedi, bitmeyecek. 15 Temmuz bu manada bir milat. Vatansever insanların neler yapabileceğini dünyaya gösterdiği, çok ayrışmış gibi görünen ama bizi tanımayanların bir kez daha bizi tanıma fırsatı bulduğu toplumun tüm katmanlarıyla bütünleşmiş bir toplum olduğunu ibretlik olarak gösteren bir milat.” dedi.

Genel Başkanımız konuşmasında, "Biz bir sivil toplum kuruluşuyuz ve sivil toplum kuruluşu olarak dünyada darbeyi lanetlemek ve bu girişime dair verdiğimiz mesajları net şekilde altını çizmek üzere görevimiz var. İş hayatında ciddi sıkıntılarımız var. Çalışanların hak ve hukukunu korumak zorundayız. Suriye ve Irak’ta iş hayatı işe ilgili sıkıntılardan bahsedemezsiniz. Çünkü toprakları yok. Vatan olabilme ölçeklerini kaybetmişler. Biz böyle olmamak için 15 Temmuz'da imtihan verdik. Biz de sivil toplum kuruluşu olarak bu demokrasi meydanlarında Petrol-İş olarak haykırdık. 36 bin üyemizle ülkenin her tarafında olmaya çalıştık." şeklinde konuştu.

Genel Başkanımız Yaşar konuşmasını şöyle sürdürdü; "İslam coğrafyasında bayram kutluyoruz ama her taraf kan gölü. Maalesef İslam coğrafyasında bayramları bayram gibi kutlayamıyoruz. Biz sevinçleri de hüzünleri de bayramda paylaşmasını biliriz. Sadece sendikalarda değil birçok yerde bayramlaşmalar oluyor. Bizim birlikteliğimizi çözemiyorlar. Bugün geldiğimiz noktada geleceğe ümitle bakıyoruz. Eylül ayında 60'a yakın işyerinde; Kocaeli’de de Gübretaş, Tüpraş, Ege Kimya gibi işyerlerinde yetki tespitlerini isteyeceğiz, yıl sonuna kadar toplantılarımız ve  sözleşmelerimiz başlayacak. Yoğun bir tempo içerisinde olacağız. Bu olağanüstü durumun olağan hale çevrilmesidir." dedi.

Yaşar konuşmasının sonunda, "Siyasilerden bir isteğim var. Sizden daha fazla bu işin takipçisiyiz. Bu işin gerçek failleri cezasını görmeli. Masum olan insanla haksız olanın ayrılması ile ilgili devletin görevi olduğu unutulmamalı. Teröristlerin eline fırsat vermeden bu iş yapılmalı. Terör örgütlerini de devletleri yıkmaya çalışanları da lanetliyoruz. Belediyeler ile ilgili yapılan operasyonları gecikmiş olarak görüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Daha sonra sözü alan Kocaeli Şube Başkanımız Salih Akduman ise  tüm İslam aleminin bayramını kutladığını ifade ederek 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet dileyerek yaralılara acil şifalar diledi. Akduman, "Tüm emperyalist güçlerin uydurduğu ve dayatmaya çalıştığı kafa kesen islamı kabul etmeyeceğiz. Bizim inandığımız islam hoşgörü ve sevgiye dayalı bir anlayıştır." dedi.

Konuşmasına devam eden Akduman, "Acıların gölgesinde bir bayram yaşamanın burukluğunu da yaşıyoruz. Her ne kadar bayramın acısıyla, tatlısıyla yaşıyoruz ama acı içinde olduğumuz açık. Bu acılar tıpkı sevinçlerimiz gibi maalesef bu ülkenin ortak kaderi olmuştur. Bu topraklar için toprağa düşmüş asker vardır. Bugün olduğu gibi. Sınırlarımızda sınır ötesinde görev yapan asker ve polislerimizin bayramlarını tebrik ediyorum. Şehitlerimize rahmet, gazilere acil şifalar, tüm milletimize başımız sağ olsun diyorum. Bu vatanı korumanın yolu sevgi, birlik ve beraberlikten geçiyor. Biz başka bir ülkeye gidemeyiz. Vatan uğrunda ölen varsa vatandır duygusu ile hareket ediyoruz. Aile ve kardeşlik her zaman biyolojik değil. Yolu sevgiden geçen herkesin bayramını kutluyorum. Dünyanın barış içinde yaşanabilir hale gelmesini diliyorum. 2017 yılında işyerlerimizde sözleşmelerimiz olacak. Sözleşme taslaklarını hazırlama çalışmalarına başlayacağız. Çalışanlarımızın refahı adına çaba sarf etmeye devam edeceğiz” dedi.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı