• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

"HER TÜRLÜ DARBEYE HAYIR!"

Petrol-İş Heyeti Darbe Girişimini Viyana'da Kınadı

Demokrasiye karşı yapılmış darbe girişimi, Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar tarafından bir kez daha yurtdışında kınandı.

05.08.2016

Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar, Genel Yönetim Sekreterimiz Ünal Akbulut, İstanbul 2 Nolu Şube Başkanımız Niyazi Recepkethüda  ve Uluslararası İlişkiler Uzmanımız Rıza Köse Avusturya'nın başkenti Viyana'da bir dizi toplantıya katıldı. Toplantıların ardından Petrol-İş heyeti, 15 Temmuz'da ülkemizi kaosa sürükleyici, demokratik sistem ve halkın iradesine karşı yapılmış darbe girişimini, şubelerimizi ve üyelerimizi temsilen Avusturya'nın başkenti Viyana'da kınadı.

Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar konuya ilişkin  "Darbe girişimini Avrupa kamuoyuna da anlatmak ve bu hain girişimi burada da kınadığımızı belirtme fırsatı bulduk. Avusturya'dan bir kez daha ülkemizi karanlığa sürüklemek isteyen darbecilere karşı, demokrasiyi ve milletin iradesini savunurken hayatını kaybeden kahraman şehitlerimize minnet borcumuzu dile getirirken, şehitlerimize rahmet, yakınlarına ve halkımıza başsağlığı diliyoruz" dedi.

Sendikamız ile Avusturya Sendikalar Konfederasyonu'na bağlı Pro-Ge Sendikası arasında darbelere ve son olarak Türkiye'de yapılan darbe girişimine karşı, ortak bir deklarasyon imzalandı.