• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

ZİYARET

Rusya Petrol ve Gaz Sendikası Heyeti Petrol-İş'i Ziyaret Etti

Rusya Petrol ve Gaz İşçileri Sendikası heyeti ve Petrol-İş Sendikası yönetimi ile ikili ilişkiler çerçevesinde görüşmeler yapmak için genel merkezimizde biraraya geldi.

17.05.2017

Rusya Petrol ve Gaz İşçileri Sendikası ROGWU Genel Başkanı Aleksandr Korçagin, Gazprom Transgaz Moskova Şube Başkanı Vadim Scherbakov, Gazprom Profsouz Şube Başkanı Valery Polyakov ve ROGWU Uluslararası İlişkiler Uzmanı Aida Kalantaryan'dan oluşan heyet 16 Mayıs 2017 Salı günü sendikamız genel merkezini ziyaret etti.

Petrol-İş ve ROGWU arasında 1 Mart 2017 tarihinde Moskova'da imzalanan eğitim alanında teknik işbirliği projesi çerçevesinde yapılan bu ziyarette Genel Merkez Yöneticilerimiz Rusya Petrol ve Gaz işçileri temsilcileri ile sohbet ettiler. Daha sonra iki sendika arasında yapılan toplantıya sendikamız Petrol-İş Genel Başkanı Ali Ufuk Yaşar, Genel Sekreter Ahmet Kabaca, Genel Mali Sekreter Turgut Düşova, Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreteri Mustafa Mesut Tekik, Eğitim Uzmanı Erhan Kaplan ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Rıza Köse katıldı.

Toplantıda iki ülke sendikal hareketi hakkında karşılıklı bilgi ve deneyimler aktarıldı. Sendikal alandan karşılaşılan sorunlar üzerinde duruldu. Anlaşmanın hükümlerinden de biri “Türk Akımı Boru Hattı” görüşüldü.