TPAO İŞÇİSİ HAKKINI İSTİYOR!

Sendikamızın uzun yıllardır örgütlülüğünü koruduğu Türkiye Petrolleri’nde bu sabah eş zamanlı ortak açıklama yapıldı. TPAO’da örgütlü Adıyaman, Ankara, Batman ve Trakya Şubelerimizde örgütlü üyelerimiz, adil ve geçinilebilir bir ücret, dökülen alın terinin karşılığını talep etti.

20.03.2024

Yaklaşık 60 yıldır Petrol-İş Sendikası’nın örgütlülüğünü devam ettirdiği Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nda (TPAO) çalışan üyelerimiz haklarını korumak, adil bir ücret talebiyle bu sabah eş zamanlı basın açıklaması yaptı.

Petrol-İş Sendikası yaptığı her açıklamada örgütlülüğünü koruduğu kamu kurumlarının büyümesi için çaba gösteriyor, bu kurumların gelişmesinin ülkemizin özellikle enerji sektöründe dışa bağımlılığını azaltacağını dile getiriyor. Bu sebeple de üyelerimiz yazın sıcağında, kışın ayazında, deprem ve felaket zamanlarında her türlü özveri ve fedakarlığı göstererek çalışmalarına devam ediyorlar.

Biliyoruz ki Türkiye Petrolleri’nin çıkardığı petrol ve doğalgaz, canla başla çalışan işçinin alın teriyle değere dönüşüyor. 2024 yılında hedeflenen rekor üretim yine petrol işçisinin emeği ve özverisiyle olacaktır. Ancak tüm bunlara rağmen, Türkiye Petrolleri işçisinin emeğinin dahi karşılığını alamaması enerji politikalarında büyük bir çelişkiye işaret ediyor. TPAO’da çalışan üyelerimizin yaptıkları işin niteliği ve çalışma koşullarına göre ücret seviyesi bugün diğer kamu kuruluşlarının altında kalmıştır. Bunun yanı sıra TPAO işçileri kamuda uygulamaya konulan tasarruf tedbirleri gerekçesiyle yaptığı mesainin karşılığını alamıyor.

Bugün sabah saatlerinde sendikamız Adıyaman, Ankara, Batman ve Trakya Şubelerimizde örgütlü üyelerimiz ve ilgili Şube Yöneticilerimiz TPAO işyerleri önünde bir araya gelerek taleplerini TPAO Yönetimine ve kamuoyuna ilettiler.

Yapılan açıklamalarda ekonomideki sıkıntıların ve uygulanan tasarruf politikalarının bedelini TPAO işçisinin ödemeyeceği belirtilirken, bir an önce gerekli çalışmaların yapılarak ücret düzeylerinde adalet sağlanması ve ödenmeyen mesai ücretlerinin yerine getirilmesi talep edildi.