• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Terörü ve iş cinayetlerini kınıyoruz

Kırıkkale Şubemiz'e bağlı işyerlerlerinden TÜPRAŞ ve MKEK Barut Fabrikasında çalışan yaklaşık 500 üyemiz ile AKP il Binası önünde basın açıklaması düzenledi.

11.12.2009

Burada bir konuşma yapan Şube Başkanımız Recep Sefer Hükümetin yaptığı açılımın kardeşi kardeşe düşürmeye çalıştığını belirterek şunları söyledi:

“Geçmişten tecrübemiz var. 80 yıl öncesinde bu ülkenin evlatlarının nasıl bir mücadele verdiğini yedi düvel gördü. Bu ülke kuşatıldığında en anlamlı cevabı yine askere giden o zamanki adı kınalı kuzu olanlar verdi. 15 ve 16 yaşındaki çocuklar o zaman nasıl ki aslanlar gibi çarpışmışlarsa, o emperyalist ülkelere de, PKK'ya da aynı cevabı veririz. Bundan hiç kuşkunuz olmasın. Hükümet, her alanda olduğu gibi bugün elini hangi işe attıysa eline yüzüne bulaştırdı. Tabii ki bizler de demokratik hakkımızı kullanarak hükümeti yaptığı işlerden dolayı eleştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Recep Sefer konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bugün yine Bursa'da 19 işçimizi kaybettik. Onlar da emeğin şehitleri olmuşlardır, o işçi kardeşlerimiz de bu ülkeye katkı sağlamak için yerin 7 kat altında şehit olmuşlardır. Tuzla'da, Balıkesir'de, Bursa'da yaşananlar kaza değil birer cinayettir. Yeterince önlem alınmayan, ruhsatları kendi yandaşlarına verilerek çalıştırılan işyerlerinde hiçbir sosyal güvencesi olmayan işçilerimiz hayatlarını kaybediyorlar. Hiçbir önlem almıyorlar. Bunlar kendi hallerine bırakılıyor. Bu ölümler artık iş kazasından çıkıp cinayet olmuştur. Bu vesile ile başımız sağ olsun diyorum.”

Petrol-İş Sendikası
Kırıkkale Şubesi