• O bunu hep yapıyor

23 Ekim'de yayımlanan ‘Doing Business’ adlı raporunun 2013 basımında, Dünya Bankası, iş yasalarının yumuşatılmasının istihdam yaratılmasına yol açacağı masalını bir kez daha pazarlıyor. Bu iddia Dünya Bankası'nın kendi araştırmasıyla çelişiyor.
  • ILO dünyaya nasıl bakıyor?

İktisatçı Korkut Boratav'ın SoL Haber'de yer alan "ILO dünyaya nasıl bakıyor?" başlıklı yazısını yayımlıyoruz.
  • Petrol-İş 26. Dönem 6.Olağan Başkanlar Kurulu sonuç bildirgesi

Petrol-İş Sendikası Başkanlar Kurulu 16 Ekim 2009 tarihinde İstanbul’da toplanarak yurt ve dünya gündemi ile örgütsel sorunları değerlendirdi. Yapılan toplantıların ardından çeşitli kararlar alındı. Başkanlar Kurulu, yapılan toplantıda kararlaştırılan hedeflerini ve amaçlarını aşağıdaki şekilde kamuoyuna iletmeyi uygun bulmuştur.
  • Ya Basta ( Yeter Artık)

ABD ve AB gibi sömürü düzenini kurumsallaştırmış emperyalist ülkelerin dayatması, IMF ve Dünya Bankası gibi uluslararası kuruluşların talimatı sonucunda iktidardaki işbirlikçi hükümetler eliyle gerçekleştirilen özelleştirme uygulamalarında sıra şeker fabrikalarına gelmiştir.
  • 'Herkese Sağlık, Güvenli Gelecek'

Ülkemizi yöneten AKP iktidarı devletin sosyal tarafını yok eden politikalar uygulamaktadır. IMF ve Dünya Bankası’nın talimatlarıyla hareket eden iktidar çalışma yasasını bile çalışanların aleyhine çıkarmıştır. İşten atılmalar artmış ve işsizlik had safhaya ulaşmıştır. Çalışanların % 50’si kayıt dışı çalıştırılmaktadır. Emeklilik kaldırılmak istenmektedir. Herkese eşit sağlık sistemi diyerek iktidar olan Hükümet, parası olana sağlık hizmeti verilecek yasa çıkarmak istenmektedir. Tüm bunlara karşı çıkmalıyız.