• Milyonlarca çalışana taşeron şoku

Ekonomi yönetiminin hazırladığı yasa taslağı kabul edilirse, Türkiye'de çalışma hayatı alt üst olacak. Maliye, Hazine ve Çalışma Bakanlığı'nın birlikte hazırladığı taslak, kamu ve özel tüm iş yerlerinde asıl işlerde 'taşeron' işçi çalıştırmanın önünü açıyor. İş Kanunu'nun ikinci maddesinde yapılması öngörülen değişiklikle, patronlar asıl işlerini de 'taşeron işçilere' yaptırabilecek. Böylece fabrikada, hastanede, medya sektöründe 'taşeron' işçi, doktor, hemşire, gazeteci çalıştırmak mümkün hale gelebilecek.
  • Mersin Belediyesi'nde 200 işçi atıldı

Taşeronlaşma, emekçileri vurmaya devam ediyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde çalışan DİSK/Genel-İş'e üye 200 işçi, sözleşmeleri sona erdiği ve ihaleyi başka firma aldığı gerekçesiyle işten atıldı.
  • Taşeronlaşma, müteahhitleşme öldürüyor, siyasi iktidar seyrediyor

Kahramanmaraş'ta özelleştirme sonrasında Park Holding'e devredilen Afşin-Elbistan Termik Santrali B ünitesine açık ocak yöntemiyle linyit kömürü üretilen sahada 3 gün arayla iki göçük yaşandı. Sahada 6 Şubat'ta meydana gelen göçükten sonra 8 Şubat'ta da ikinci göçük oldu. İlk göçükte 1 işçi yaşamını yitirirken 10 işçi de yaralanmıştı. İkinci göçükte de 1 işçi hayatını kaybetti, 5 işçi de yaralandı. Mühendis ve maden işçisi 9 emekçiye ise henüz ulaşılamadı.
  • Emekçiler sermayenin saldırılarını durdurmakta kararlı

Yurtsever Cephe İzmir İşçi Birliği’nin düzenlediği İşçi Forumu İzmir’in Aliağa ilçesinde gerçekleştirildi. “Biz Haklıyız, Biz Kazanacağız” başlıklı forumda taşeronlaşma ve sendikal harekete ilişkin değerlendirmeler yapıldı.
  • Kader değil, taşeronlaştırma öldürdü

Maden sektöründe taşeronlaşma durdurulmalı, verilen ihaleler iptal edilmelidir.