• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

1 MAYIS'TA TAKSİM'DEYİZ

1 MAYIS PETROL-İŞ BULUŞMA VE TOPLANMA YERİ DUYURUSU....

İşçi sınıfının birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs İşçi Bayramı İstanbul'da Taksim Meydanı'nda kutlanacaktır. Sendikal Güç Birliği Platformu ve Türk-İş İstanbul Şubeler Platformu Şişli kolundan yürüyeceklerdir.

Basın Servisi
30.04.2012

Yürüyüş kortejinin zamanında düzenlenebilmesi için erken gelinmesi önemlidir.

PETROL-İŞ ÜYELERİ 1 MAYIS SABAHI MECİDİYEKÖY'DE OTOBÜSLERDEN İNECEK VE ŞİŞLİ CAMİİ ÖNÜNDE BULUŞARAK;

SAAT 09.00'DA ASIL TOPLANMA YERİ OLAN
ŞİŞLİ ETFAL HASTANESİNE
DÖNÜLEN IŞIKLARIN BİRAZ
İLERİSİNDE OLACAKLARDIR...

YÜRÜYÜŞ SAAT 10.00'DA BAŞLAYACAKTIR.

Kortej sırası: Sendikal Güç Birliği Platformu pankartı ilk sırada olmak üzere arkasında Türk-İş İstanbul Şubeler Platformu pankartı, Petrol-İş, Harb-İş, Tezkoop-İş, Belediye-İş, Haber-İş, Tek Gıda-İş, Basın-İş, Hava-İş, Deri-İş. Tümtis, Selüloz-İş, Kristal-İş, Yol-İş ve TGS olacaktır. (Sıralama şube başkanlarının toplantısında kura ile belirlenmiştir)

İRTİBAT:

PETROL-İŞ 

İSTANBUL 1 NOLU ŞUBE BAŞKANI REŞAT TÜYSÜZ : 0533-810 65 90

 

SENDİKAL GÜÇ BİRLİĞİ PLATFORMU 1 MAYIS'A KATILIM ÇAĞRISI YAPTI
 

Türk-İş İstanbul'daki 1 Mayıs kutlamalarına katılmazken, sendikamızın da oluşumunde yer aldığı Sendikal Güç Birliği Platformu, 1 Mayıs'a çağrı amacıyla Galatasaray Lisesi önünden Taksim Meydanı'na yürüyüş düzenleyerek basın açıklaması yaptı. Yürüyüş boyunca, ellerinde karanfillerle 1 Mayıs'a çağrı bildirileri dağıtan platform bileşenleri, "Yaşasın 1 Mayıs", "Yaşasın sınıf dayanışması", "İşçilerin birliği, sermayeyi yenecek", " 1 Mayıs'ta 1 Mayıs alanındayız" sloganları attı.

Sendikal Güç Birliği Platformu adına Taksim'de bir açıklama yapan Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin, Türk-İş'in 1 Mayıs'ı İstanbul dışında kutlama kararına rağmen, Taksim'de kutlayacaklarını bildirdi. DİSK, KESK, TTB, TMMOB ve demokratik kitle örgütlerinin 1 Mayıs'ta Taksim'de taşıdıkları onuru Türk-İş'in taşımadığını söyleyen Ayçin, " Yapay bir takım sebeplerden dolayı 1 Mayıs'ta Taksim'de olmayan bağlı bulunduğumuz Türk-İş üyesi işçiler, bedenleriyle başka bir yerde olabilir olabilir ama ruhlarıyla, özleriyle ve yürekleriyle Taksim'de olacaklar. Gönül isterdi ki, 1 Mayıs'ta Taksim'de olan DİSK, KESK, TTB, TMMOB ve demokratik kitle örgütlerinin taşıdıkları onuru Türk-İş taşısın" dedi.

Ayçin açıklamasında, "Sömürüye ve baskıya karşı, kıdem tazminatlarımız için, çalışma koşullarımızın düzeltilmesi için, esnek ve güvencesiz çalıştırılmaya dur demek için, bayramlarımızı elimizden almaya çalışan, tiyatrolarımızı özelleştiren, dünyanın en çok cezaevlerinde siyasi tutuklu bulunan ülke utancını yıkmak için, AKP hükümetini istifaya çağırmak adına tüm işçi ve emekçileri 1 Mayıs alanı olan Taksim'e çağırıryoruz" dedi.