• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

23 Eylül 2012, Pazar Grev yasağıyla bir sosyal sınıfın çıkarları gözetildi

Grev yasağına karşı çıktıkları için işten atılan ve 117 gündür direnen THY emekçileri, dün Taksim THY satış bürosu önünde düzenledikleri eylemde, atılan işçilerin geri alınmasını ve grev yasağının kaldırılmasını istedi.

24.09.2012

Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş) üyeleri, işten atılan Türk Hava Yolları (THY) emekçileri için Taksim THY bürosu önünde eylem yaptı. SDP, TÜMTİS ve TÜM-İGD'nin de destek verdiği eylemde, "THY AO ve Teknik AŞ'de işten atılan işçiler işlerine geri alınsın grev haktır yasaklanamaz" pankartı açıldı. "Direnen işçiler asla yenilmez", "Hava yollarında grev yasağı kaldırılsın" dövizlerinin taşındığı eylemde, "Kasımpaşa imamı işçinin düşmanı", "Hak verilmez alınır zafer sokakta kazanılır" sloganları atıldı. Grup adına konuşan Doğan Kalyoncu, havacılık iş kolunda grev yasağı uygulamasına karşı mücadele ettikleri için işten çıkarılan THY işçilerinin 116 gündür işe dönüş mücadelesi verdiğini hatırlatarak, "Bu demokrasi ayıbına ortak olan işverenler, ayıplarını insanların ekmeğiyle oynayarak örtmeye çalışıyor" diye konuştu.

'BİR SOSYAL SINIFIN ÇIKARLARI GÖZETİLDİ'

Grev yasağına ilişkin kanun teklifinin altında imzası bulunan AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk'ün basına verdiği demeçlerde, "Bu yasağı THY yönetimi istedi" şeklinde beyanlarda bulunmasının belli bir sosyal sınıfın çıkarlarının gözetildiği anlamına geldiğine dikkat çeken Kalyoncu, usulsüzce düzenlenen tazminatsız iş sözleşme fesihlerinin geri alınması gerektiğini belirtti. Grev yasağı ile işçilerin haklarının gasp edildiğinin altını çizen Kalyoncu, "Bu yaşananlar sonucu tüm emekçilerin iş motivasyonu bozulmuş ve yaşanan baskılar sonucu uçuş emniyetini risk altına sokan tehlikeli bir ortam oluşmuştur" dedi.

Kaynak: www.emekdunyasi.net