• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Türk-İş verilerine göre:

AÇLIK SINIRI BİN 167 TL

Türk-İş tarafından her ay yapılan "Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması"nın Nisan ayı sonuçları açıklandı. Buna göre sadece bir kişinin yaşamını sürdürmesi için gereken harcama tutarı ile ele geçen asgari ücret arasında 541 TL fark var.

02.05.2014

Türk-İş, çalışanların geçim koşullarını ortaya koymak ve temel ihtiyaç maddelerindeki fiyat değişikliğinin aile bütçesine yansımalarını belirlemek amacıyla 26 yıldan bu yana her ay düzenli olarak yapılan "Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması'nın Nisan ayı sonuçlarını açıkladı.
Buna göre, Ocak ayında dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken gıda harcaması tutarı bin 167 TL oldu. Gıda harcaması ile birlikte giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer harcamaların toplam tutarı ise 3 bin 801 TL oldu.
541 TL FARK
Türk-İş'in hesaplarına göre; bekar bir işçinin yaşama maliyeti bin 387 TL iken, sadece bir kişi yaşamını sürdürebilmesi için yapılması gereken harcama tutarı ile ele geçen asgari ücret arasında 541 TL fark olduğu belirtildi. Araştırmada, mutfak enflasyonunda aylık artış yüzde 1.58, on iki aylık artış ile yüzde 15.29 oranında gerçekleştiği vurgulandı. Araştırmaya göre süt, yoğurt, peynir grubunda; süt fiyatı değişmediği, yoğurt fiyatında ise artış yaşandığı tespit edildi.
Et, tavuk, balık, sakatat, bakliyat gibi ürünlerin bulunduğu grupta, özellikle kuşbaşı etin fiyatı yükseldi. Ekmek, pirinç, un, makarna, irmik gibi ürünlerin bulunduğu grupta ise, gıda harcamasında önemli ağırlığı olan ekmek fiyatı değişmedi.

Kaynak: Birgün Gazetesi
 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı