Eğitim

Adana Şubemizde Tüm İşyerlerini Kapsayan Eğitim Programı Sona Erdi

17-18 Nisan 2024 tarihinde sendikamız Adana Şubesi’nin örgütlü olduğu tüm işyerlerinde üye eğitimleri yapıldı. Katılımın yoğun olduğu eğitimlerde, birlik ve dayanışmanın önemine dikkat çekildi.

19.04.2024

Adana Şubemizin örgütlü olduğu tüm işyerlerinde 2 gün süren yoğun eğitimler sona erdi. Bu eğitimler ile şubemiz tarihinde ilk kez tüm işyerlerini kapsayan ve tüm üyeler ile bireysel temas kurulan bir eğitim programı yapılmış oldu. Eğitim programı süresince üyelerimiz, işyerlerinde yaşadıkları sorunları, sendikalarından beklentilerini doğrudan sendikamız Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Mali Sekreteri Mehmet Kaya ile paylaştılar.

Eğitim programının birinci günü Ceyhan Botaş, BIL Botaş, Toros Tarım Sanayi A.Ş. işyerlerinde Genel Mali Sekreterimiz Mehmet Kaya, Adana Şube Başkanımız Bülent Kılıççıoğlu, Adana Şube Başkan Yardımcılarımız Kemal Bacı ve Muhittin B. Ağca (Mali) ile bu işyerlerinin temsilci, yönetici ve üyelerimizin katılımı ile yapıldı.

İkinci gün ise İskenderun Gübre ile başlayan üye eğitimi programı Dörtyol Botaş ve Alpla Plastik A.Ş. işyeri ile devam etti.

Sendikamız Eğitim Uzmanı Erhan Kaplan tarafından verilen eğitimlerde Petrol-İş ilkeleri, sendikal birlik ve bağlılık, örgütlü hareket etmenin önemi, sendikaların emek hareketi içerisindeki yeri gibi başlıklar üzerine değerlendirmelerde bulunuldu. Eğitim süresince üyelerimiz de işyerlerinde yaşadıkları sorunları paylaştılar, sendikadan beklenti ve taleplerini yöneticilere ilettiler.

İki günlük yoğun eğitim programı oldukça verimli geçerken, yeni eğitimlerin olması dilekleri ile sona erdi.