• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

ŞUBE GENEL KURULU

Ali Tirpan Adıyaman Şube Başkanı Seçildi

Adıyaman Şubemizin 7. Olağan Genel Kurulu 11 Mart 2017 tarihinde Adıyaman’da yapıldı. Adıyaman Şube Başkanlığı'na yeniden Ali Tirpan seçildi.

13.03.2017

Sendikamızın Adıyaman Şubesinin 11 Mart 2017 tarihinde Adıyaman'da yapılan 7. Olağan Genel Kurulu'nda Şube Başkanlığı'na Ali Tirpan seçilirken, Başkan Yardımcılığına Sait Mustafa Daşdelen ve Sinan Yetkiner (Mali) seçildi.

Şube Yönetim Kurulu Üyeleri; Sinan Önder, Süleyman Şen Denetim Kurulu Üyeleri; Celal Bali, Seyfettin Zengin, İbrahim Halil Bozkurt  Disiplin Kurulu Üyeleri ise Mahmut Yalçın, Mahmut Ayabak ve Abdurrahman Yaşargün’den oluştu.

Genel Kurul’un Divan Başkanlığını Genel Sekreterimiz Ahmet Kabaca yürütürken, Divan Başkan yardımcılıklarını da İzmir Şube Başkanımız A.Gani Gündoğdu, Ankara Şube Başkanımız Şuayip Gül, Bursa Şube Başkanımız Erhan Yakışan, Batman Şube Başkanımız Şehmus Kaygusuz  yaptılar.

Adıyaman Şubemizin Olağan Genel Kurulu'na Petrol-İş Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, Denetim ve Disiplin Kurulu üyeleri, şube başkanları, şube yöneticileri, şubemizin örgütlü olduğu işyerlerinden temsilciler ve üyelerimiz de katıldı.

Genel Kurul, Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar’ın konuşması ile başladı. Genel Başkanımız konuşmasında sendika ve ülke gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Yaşar konuşmasına başta Adıyaman ilinin Samsat ilçesinde 5.5 büyüklüğünde yaşanan deprem nedeniyle 1999 yılında olan Düzce depremini yakından yaşayan ve yakınlarını kaybetmiş biri olarak çok üzgün olduğunu ve geçmiş olsun dileklerini ileterek başladı.

“YOKSULLUĞUN ARTTIĞI BİR DÖNEM”
Genel Başkanımız Yaşar konuşmasında şunlara değindi: “Emperyalist güçlerin ülkemiz üzerinde oynadığı oyunlar ve bu coğrafyadaki  düzen kurma çabaları malum. Timsah gözyaşlarıyla göçmen trajedisi yaparak Müslüman düşmanlığına oynadıkları çok net bir şekilde ortada. Ölçüsüzlüklerinin son raddesinde olduklarının, 5 yaşında bir masuma dini, dili, mezhebi ne olursa olsun dünyanın her yerinde masum olan bir çocuğa kelepçe takarak gösterdiler.  Yüzde 99'un yüzde 1'e yenildiği acımasız bir dünyada yaşıyoruz. Sahra Altı dediğimiz Afrika ülkelerinde insanlar açlığa mahkum edilerek öldürülüyor. Bizim ülkemize bakıldığında da yoksulluğun arttığı bir dönemde yaşıyoruz.” dedi
Ardından referandum süreci ile ilgili açıklamalarda bulunan Yaşar şunları söyledi: “Bugün, milletimizin %88'inin seçtiği milletvekillerimizden oluşan TBMM'de bir irade oluştu ve bize, yani millete bu iradenin teyidi veya reddi soruluyor. Petrol-İş Genişletilmiş Başkanlar Kurulu'nda almış olduğumuz kararla referandum sürecinde biz; toplumsal kutuplaşmanın ve gerilimlerin tarafı olmayacağımızın altını çizerek, milletimizin bu konuda vereceği kararın hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Biz kesinlikle referandumda halkımızın verdiği karara saygı duyuyoruz. Ancak, söz konusu 18 maddelik Anayasa değişikliği ile çalışanlarımızın hak ve hukukunun korunabileceğini ve geliştirilebileceğini düşünmüyoruz. Ülkemizin işçi haklarını merkeze alan yeni bir anayasaya ihtiyacı var.”

"ÖZELLEŞTİRMEYE KARŞI MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Aralarında Petrol-İş'in de örgütlü olduğu bazı kamu kuruluşlarının Türkiye Varlık Fonu'na devredilmesi ile ilgili konuşan Yaşar, “Biz bu işletmeler Hazine Müsteşarlığı uhdesindeyken de, Özelleştirme İdaresi'nde özelleştirilmeye çalışılırken de ne yaptıysak Varlık Fonu'nda da aynı tavrı göstermeye, Petrol-İş olarak aynı mücadeleyi vermeye hazırız. Her koşulda çalışanımızın hak ve menfaatini korumaya kararlıyız.” dedi.

“TPAO'NUN BÖLÜNMESİNE KARŞI DURDUK”

Genel Başkanımız Yaşar'dan sonra Adıyaman  Şube Başkanımız Ali Tirpan konuştu. Tirpan konuşmasında “Şube yönetimi olarak geçtiğimiz dört yıllık dönemde, üyelerimizin her türlü sorununda hep yanlarında olmaya çalıştık, birlik ve beraberliğimizi güçlendirmeyi hedefledik. Şubemiz, üyelerimizin hak ve menfaatlerinin savunulması için üzerimize düşen her tür sorumluluğu yerine getirmeye devam edecektir.” dedi.
Tirpan şube üye sayısı çoğunluğunun Türkiye Petrolleri'nden oluştuğunu ve son dört yılın tamamının Türkiye Petrolleri'nin özelleştirilmesine karşı mücadeleyle geçtiğini belirterek şunları söyledi: “2013 yılında TPAO'nun bazı imtiyazlarını elinden alan Türk Petrol Kanunu'na karşı sendikamızın gerçekleştirdiği kampanyanın Adıyaman yerelinde yaygınlaştırılması için çok sayıda çalışma ve etkinlik yaptık. 2014 yılında TPAO'yu bölüp parçalama planı olan Bütünsel Dönüşüm Programı'na karşı birçok eylem ve etkinliğe imza attık. Ülkemizin en stratejik kuruluşu olan TPAO'nun zayıflatılmasına göz yummayacağımızı ilan ederek kamuda esnekleştirme ve taşeronlaştırma saldırısına karşı durduk.”
Tirpan, “Zor bir 4 yıl oldu. 4 yıllık bir görev süremizi tamamladık ve bu görevde hatalarımızla, günahlarımızla, sevaplarımızla üye ve delegelerimizin karşısındayız. Bu duygu ve düşüncelerle, birlik ve beraberlik temennisiyle, 7. Olağan Genel Kurulumuzun sendikamız ve üyelerimize hayırlı olmasını diliyorum.” diyerek konuşmasını sonlandırdı.