• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Aliağa şube de eylemdeydi

Petrol-iş Aliağa Şubesi olarak, Hükümetin, sağlık başta olmak üzere temel kamu hizmetlerini ticarileştirmesine karşı KESK ve sağlık örgütlerinin yaptığı greve Petkim, Tüpraş, Storopack ve Saybolt işyerlerinde çalışan üyelerimizle destek verdik.

ALİAĞA ŞUBE
22.12.2011

Saat 12:00’da Hükümet Konağı önünde toplanan KESK’e bağlı sendikaların üyelerine,  500’ü aşkın kişi, “Parasız eğitim, parasız sağlık”, “Yaşasın iş, ekmek, özgürlük mücadelemiz”, “Sendika gücümüz grev silahımız”, “İş ekmek yoksa barış da yok”, “Yaşasın örgütlü mücadelemiz” sloganlarıyla Demokrasi Meydanı’na kadar yürüdük.

Demokrasi Meydanı’nda da bekleyenlerce karşılanan kitle burada basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını SES Aliağa temsilcisi Nalan Arıbaş yaptı.

“Sağlıkta piyasalaştırmaya dur diyoruz. İş ve ücret güvencesine, geleceğimize, halkın sağlık hakkına sahip çıkıyoruz. 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin (KHK) otoriter anlayışla çıkarıldığını söyledi. KHK ile sağlık hizmetinin sunumu, Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşların yapısı ile görevleri tümden değiştiriliyor. Milletin iradesinin üzerinde hiçbir güç yoktur diyenler, TBMM açık olduğu halde Meclis’te yasa çıkarmayan, kendi milletvekillerinin dahi göremediği, görüşemediği, fikirlerini söyleyemediği, ancak 2 Kasım 2011 Çarşamba gecesi Resmi Gazete’de okuyabildiği KHK milletin iradesi yok sayılarak çıkarıldı. KHK’nin sağlık alanındaki meslek örgütlerinin, sendikaların, akademik kurulların, toplumsal muhalefetin, sağlık hizmeti verenlerin ve alanların içinde yer almadığı, görüşünü söyleyemediği, tartışamadığı, demokratik katılıma olanak tanımayan totaliter bir anlayışla çıkarıldığını söyledi. Üniversite hastanelerine ‘işbirliği’ adı altında Sağlık Bakanlığı tarafından el konulması… Sözleşmeli, esnek ve güvencesiz çalışma… Yabancı hekim-hemşire ithalatı… Kamu özel ortaklığı… Serbest sağlık bölgeleri… Aile hekimlerine eğitim veren kurumlarla sözleşme… Kamu görevinde DB-IMF, uluslar arası sermayenin uzman istihdamı… Devlet hastanelerinin de özel hastaneler gibi sınıflandırılması… Hastanelerin şirket gibi yönetilmesi… İlaçta reklamın serbest bırakılması… Hastane, sağlık kuruluşu, ‘belirli bir alanda sağlık hizmet sunumu’ lisanslarının açık artırmayla satılması… Bütün sağlık meslek mensuplarının üzerinde mesleki yeterliliği denetlemek, etik ilkeleri belirlemekten, meslekten çıkarma yaptırımının uygulanmasına kadar bütün yetkilerin bakanlıkta toplanması… Mevcut klinik şef ve şef yardımcılarının unvanlarının iptali, eğitim sorumlularının siyaseten belirlenmesi… Sağlık hizmetlerinin gönüllü sağlık kuruluşlarınca verilmesi…” Muayene ücretlerinde artış. Şimdilik devlet hastanesi 8 TL, özel 15 TL. Yarın? 10 gün içinde aynı branşta muayene olanlar 5 TL daha fazla ödeme. Alo randevu 4 TL. İlaçlarda kutu başına para alınması. Yatan hastalardan ücret alınması. GSS’nin ertelenen maddeleri 1 Ocak 2012’de yürürlükte. Ocak 2012’den sonra geliri asgari ücretin 3’te birinden fazla olan herkes sağlık sigortasına prim yatırmak zorunda. Yeşil kart iptal ediliyor. Tamamlayıcı sigorta ile kanser ve kronik hastalığı olanlar için ek prim ödemesi geliyor.” dedi.

Aliağa’da da Devlet Hastanesi, Vergi Dairesi ve belediyede grev dolayısıyla dün hizmet verilmedi. Devlet Hastanesi’nin sadece acil bölümü hizmet verirken, hastaneye gelen hastalara neden greve gidildiğini anlatan broşürler dağıtıldı.

Basın açıklamasının ardından kalabalık, sloganlarla eyleme son verdi.

Petrol-iş Aliağa Şubesi

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı