• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Aliağa'da Asgari Ücret İçin Toplanan İmzalar TBMM'ye Gönderildi

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri olarak,Asgari Ücrete açlık sınırınında altında yapılmak istenen zamma karşı başlatılan imza kampanyası sonrası toplanan tüm imzalar 27 Kasım 2014 Perşembe saat:12.20'de Yeni PTT binası önünde yapılan basın açıklamasıyla TBMM'ye gönderildi.

27.11.2014

Aliağa Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri olarak,Asgari Ücrete açlık sınırınında altında yapılmak istenen zamma karşı başlatılan imza kampanyası sonrası toplanan tüm imzalar 27 Kasım 2014 Perşembe saat:12.20'de Yeni PTT binası önünde yapılan basın açıklamasıyla TBMM'ye gönderildi.Örgütlü olduğumuz Petkim,Tüpraş,Star Rafinerisi,Ravago ve Saybolt üyelerimizinde katılım sağladığı basın açıklamasını Demokrasi Platformu Dönüm Sözcüsü Petrol-iş Aliağa Şube Başkanı Ahmet OKTAY yaptı.

Değerli Arkadaşlar,
Bakanlar Kurulunda, halen 1.134,00 TL. (brüt),891,00 TL.netolan asgari ücrete 2015 yılı için 1. ve 2. altı aylar olmak üzere % 3+% 3 zam yapma kararı öngörülmüştür. Öngörülen bu karar kamu çalışanları, SGK, Bağkur ve memur emeklileri içinde geçerlidir. Ayrıca açlık sınırının 1.190,00 TL. olduğu ülkemizde kayıtlı 5.700.000 kişi asgari ücretle çalıştırılmaktadır. Dolayısıyla açlık sınırının da altında kalan asgari ücrete 2015 yılı için yapılması öngörülen % 3 + % 3’lük aylık 31 TL. günlük ise 1 TL.’ye tekabül eden zam oranını kabul etmiyoruz. Açıklanan resmi rakamlara göre yıllık enflasyon oranının % 10 seviyesinde olduğu ülkemizde biz çalışanlara bu sefalet ücretini reva gören anlayışı da şiddetle kınıyoruz.

Ülkemizde yaşanan iş cinayetleri sonucu yüzlerce emekçinin hayatını kaybetmesine KADER! diyenler, kendilerine gelince rahat bir yaşam ortamı, ayrıca zevki sefalarını sürdürebilmeleri için bizim ödediğimiz vergilerle milyarlarca lira harcayarak AK-SARAYLAR yaptırırken biz emekçilere bu sefalet ücretini reva görmektedirler. Geçmişte 4 kişilik bir ailenin günde 3 öğün çay ve simitle karınlarını doyurabileceklerini söyleyerek eleştirenlere bizlerde diyoruz ki; günümüzde bunun karşılığı aylık olarak 1.200 TL.’dir. Oysa asgari ücret ise net 891 TL.’dir.Yani asgari ücretle çalışan 4 kişilik bir aile artık sadece çay ve simitle de karnını doyuramaz hale gelmiştir.

Ayrıca önümüzdeki günlerde oluşturulacak olan asgari ücret tespit komisyonunda yer alacak Konfederasyon yetkililerine de söyleyeceğimiz şudur! Masada sonuna kadar asgari ücretle ilgili gerekli mücadele yapılmalıdır. Asgari ücretle ilgili taleplerimiz karşılanmadan masadan kalkma ihtiyacı hissedildiğinde ülke genelinde eylemsellik kararı alınmalıdır. Bizlerde sizin alacağınız bu kararı sonuna kadar hayata geçireceğimizin sözünü buradan kamuoyuna açıklıyoruz. Yeterki sizler dik durun!

Kaynak: Aliağa Şube