Ankara Şubemizde 8 Mart

10.03.2022

Ankara Şubemizde 8 Mart Kadınların Uluslararası Mücadele ve Dayanışma günü örgütlü olduğumuz tüm işyerlerinde kutlandı. Örgütlü olduğumuz tüm işyerlerinde düzenlenen etkinliklerde üyelerimize temsilcilerimiz tarafından hediyeler takdim edildi.

Ankara Şube Başkanımız Ali Haluk Koşar TPAO işyerinde, Başkan Yardımcımız Sabri Polat da BOTAŞ işyerinde üyelerimizle biraraya geldiler ve kadın üyelerimizin 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutladılar.

Ankara Şube Başkanımız Ali Haluk Koşar’ın 8 Mart Kadınların Uluslararası Mücadele ve Dayanışma günü dolayısıyla yaptığı açıklamanın tam metni aşağıda yer almaktadır.

Günümüzde Dünya Kadınlar Günü hem ülkemiz hem dünya adına büyük bir önem taşımaktadır.8 Mart, kadın hakları açısından bugünlere nasıl gelindiğinin hatırlanmasını sağlayan özel bir gündür. Dünya genelinde kadın hakları alanında son yıllarda olumlu gelişmeler sağlansa bile kadınlar açısından bir çok sorun hala çözülebilmiş değildir.

Her yıl 8 Mart Günü kadınlar eşit ücret, daha iyi çalışma koşulları, çalışma sürelerinin kısaltılması, insan onuruna yakışır iş ve çalışma ortamı, barınma hakkı, seçme ve seçilme hakkı gibi taleplerini çeşitli etkinliklerle duyurmaya gayret ettiler. Bu nedenle 8 Mart tarihi; kadınların ekonomik, sosyal, hukuksal taleplerini ortaya koydukları bir mücadele günü niteliği kazandı.

Özellikle ekonomik kriz gerekçesi ile çoğunlukla kadınların işten çıkarılması, düşük ücretle ve güvencesiz koşullarda çalıştırılması, boşanmak istediği veya boşandığı için ölüm dahil şiddetle karşılaşması, taciz ve tecavüze uğradıkları gerçeği, 8 Mart gibi bir mücadele gününün ne denli haklı ve anlamlı olduğunu göstermektedir.
Annelerimiz, eşlerimiz, kardeşlerimiz olan kadınların insanca muamele görmesi, eşit bireyler olarak yaşaması ve en az erkekler kadar özgürlüğüne sahip olması aynı zamanda temel bir insan hakkıdır.

Daha yaşanabilir bir dünya, daha demokratik bir ülke ve daha özgür bir yaşam... Emeğin, hakkını alabildiği bir çalışma hayatı ancak ve sadece kadın-erkek tüm emekçilerin kol kola girmesi ile sağlanabilir.

Kimi zaman annemiz, kardeşimiz, kızımız, kimi zaman can yoldaşımız, hayat arkadaşımız, kimi zaman da eğitimcimiz ve yol göstericimiz olan ve bizi biz yapma yolunda yüreklerindeki sevgi ve şefkati her zaman karşılıksız verebilen tüm fedakar kadınlarımızın tüm toplum içerisinde her zaman hak ettikleri değeri görmelerini temenni ediyorum.

Bu düşünce ile kadın üyelerimizin, tüm kadın emekçilerin, annelerimizin ve tüm kadınların   8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü içtenlikle kutluyoruz!

Daha Güvenli bir çalışma hayatı, daha insanca yaşam koşulları, savaştan ve şiddetten arındırılmış bir dünya umudu ile

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutlarız.

Ali Haluk Koşar
Petrol-İş Sendikası Yönetim Kurulu Adına
Ankara Şube Başkanı

DUYURU...