• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Ankara Şubemizden Yatağan, Yeniköy, Kemerköy ve Çatalağzı Termik Santralleri İşçileri'ne destek

Basın Servisi
24.01.2014

Ankara da Yatağan, Yeniköy, Kemerköy ve Çatalağzı Termik Santralleri ile kömür ocaklarının özelleştirilmesine karşı çıkan maden ve enerji işçilerinin eylemine Ankara Şubemiz de destek verdi.

Yatağan, Yeniköy, Kemerköy ve Çatalağzı Termik Santralleri ile kömür ocaklarının özelleştirilmesine karşı çıkan maden ve enerji işçileri Ankara da 24 Ocak 2014 Cuma günü Saat 10.00’da  Sıhhıye-Toros sokakta toplanarak, "Yatağan işçisi yalnız değildir" sloganları eşliğinde  Kurtuluş Parkı karşısında bulunan Özelleştirme İdari Başkanlığı önüne gelerek Türk-İş Yönetiminde katılımıyla basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklaması yapan  Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay,"Yatağanla ilgili bugüne kadar organize bir eylem yürüttük. Biz, bu işin sonunu, bu ülkeyi yönetenlere bitirttirmeyiz. Bu meseleyi halledeceğiz, halletmek mecburiyetindeyiz" dedi.

Atalay,Yatağan termik santrallerinin özelleştirmelerine karşı verdikleri mücadeleyi destekleyen herkese teşekkür etti.

Özelleştirmeye karşı direnen Maden ve Enerji işçilerinin eylemine siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, sendikalar,  Ankara Şube Başkanı Şuayip GÜL, Başkan Yardımcıları Sabri POLAT, Baki TURHAN, İşyeri Sendika Temsilcileri ve üyelerimizin de yoğun katılımlarıyla destek verdiler.

Kaynak: Ankara Şube