• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Şube Genel Kurulu

Ankara Şubemizin 26. Olağan Genel Kurulu Yapıldı; Ali Haluk Koşar Şube Başkanı Oldu

Sendikamız Ankara Şubesi’nin 26. Olağan Genel Kurulu 22 Ekim 2022 tarihinde gerçekleşti. Genel Kurulda yapılan seçim sonuçlarına göre Ali Haluk Koşar Şube Başkanı oldu.

28.10.2022

22 Ekim Cumartesi günü yapılan Ankara Şube Genel Kurulu, şube konferans salonunda gerçekleşti. 

Genel Kurula sendikamız Genel Merkez Yönetimi, merkez denetim ve disiplin kurulu üyelerimiz, şube başkan ve yardımcıları ile Ankara Şubemize bağlı işyerlerinden delege ve üyelerimiz katıldı.

Sabah saat 09.00’da başlayan Ankara Şube Genel Kurulu, akşam 17.00’de seçimlerin yapılmasının ardından sona erdi.

Genel Kurul Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Genel Kurulu yönetmek üzere Divan oluşturuldu. Divan Başkanı sendikamız Genel Sekreteri Salih Akduman olurken, Divan Üyeliklerine ise Adıyaman Şube Başkanımız Mehmet Karaman, Düzce Şube Başkanımız Ali Işık, Manisa Şube Başkanımız Emrah Yunus Saruhan ile Trakya Şube Başkanımız Mehmet Kaya seçildi.

Divanın oluşmasının ardından Genel Başkanımız Süleyman Akyüz konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Genel Başkanımız konuşmasında Türkiye ve emek gündemine dair değerlendirmelerde bulunduktan sonra kongrenin Petrol-İş Sendikasına ve Türkiye işçi sınıfına hayırlı olmasını diledi.

Konukların ve adayların konuşmalarının ardından seçime geçildi.  Genel Kurulda yapılan seçim sonuçlarına göre Şube Başkanlığına Ali Haluk Koşar, Başkan Yardımcılıklarına ise Murat Yıldırım ve İsmet Özen (Mali) seçildi. Yönetim Kurulu Üyeleri ise Engin Pekşen ve Cüneyt Selçuk oldu. Denetim Kurulu Üyeleri Ahmet Gedik, Malik Ejder Sönmez ve Oğuz Şıh’dan oluşurken; Disiplin Kurulu Üyeleri ise Satılmış Akkuş, Ufuk Mert ve Alper Salih Gündüz’den oluştu.