• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Ankara Şubemizin Örgütlü Olduğu İşyerlerinde 8 Mart Kutlamaları

Basın servisi
10.03.2014

TPAO Genel Müdürü Besim ŞİŞMAN, Şube Yöneticilerimiz ve İşyeri temsilcilerimizin katılımıyla gerçekleşti.

MKE Barutsan Roket ve Patlayıcı Fabrikası İşyerimizde Fabrika Müdürü İlhan BOZKURT ve Kurumun kadın yöneticilerinin karılımı yanısıra Şube Yönetici ve Temsilcileri katılmışlardır.

Mehmetçik Vakfı İşyerimizde Şube Yöneticilerimiz ve İşyeri temsilcimiz katılmıştır.

BOTAŞ Genel Müdürü Mehmet KONUK, Kurumun Kadın Yöneticileri ve Şube Yönetici, Temsilcilerimiz katılmışlardır. 

BOTAŞ Doğalgaz İşletmeleri Bölge Müdürlüğü(Yapracık) İşyerimizde Bölge Müdürü Adem KÜSMÜŞ, Şube Yönetici ve Temsilcilerimiz ile Merkez Disiplin Kurulu Üyemiz katılmışlardır.

Günün anlam ve önemine vurgu yapan Şube başkanımızın açıklamasının tam metni aşağıda yer almaktadır.

8 Mart Emekçi Kadınlar Gününüz, kutlu olsun!

Petrol-İş Sendikası Ankara Şubesi olarak kadınlara yönelik her türlü şiddetin ve iş yaşamındaki  ayrımcılıkların son bulması dileği ile tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günün ünü kutluyoruz.

8 Mart 1857 tarihinde ABD‘nin New-York kentinde 40 bin dokuma işçisinin daha iyi çalışma koşulları ve eşit işe eşit ücret istemiyle bir tekstil fabrikasında başlattığı mücadelenin ve bu mücadele sonucunda polisin işçilere saldırarak çoğu kadın 129 işçinin hayatını kaybetmesinin anısına, dünyanın her yerinde ve ülkemizde daha iyi bir dünya özlemi taşıyan kadınların hak arama mücadelesinin günüdür.

1910 'lu yıllardan itibaren sosyalist ülkelerde kutlanmaya başlanan 8 Mart, 1975 yılında Birleşmiş Milletlerin verdiği bir kararla Dünya Kadınlar Günü olarak ilan edildi. O günden bu yana kadınlar artık tüm dünyada  8 Martı kutluyorlar.

Petrol-İş Sendikası olarak kadınların hem kamusal alanda hem de iş yaşamında, hem de evde  uğradıkları ayrımcılıkların farkındayız, yıllardır bunların ortadan kaldırılması için çaba sarf ediyoruz.

Ama ne yazık ki ülkemizde Her gün üç kadının namus cinayetine kurban gittiği, eviçlerinde, sokaklarda fabrikalarda şiddete, tacize, mobbinge maruz kaldığı ülkemizde, kadınlardan esirgenen sığınak, eğitim, sağlık harcamalarının nerelere, peşkeş çekildiğini gördük biz bu vesileyle. Fabrikalarda, bürolarda, tarlalarda, ev hizmetlerinde en düşük ücretle ve en güvencesiz koşullarda çalışanların, yani siz kadınların bu koşullar altında bir araya gelmekten, örgütlenmekten, sendikalaşmaktan başka çareniz yok.

Bu nedenle Petrol-iş Sendikası Ankara şubesi olarak bu yıl bir kez daha altını Kırmızı kalemlerimizle çizerek, esnek değil güvenceli iş için, eşdeğerde işe  eşit ücret için, kadın-erkek sayısına bakılmaksızın her işyerine bir kreş için, iş kazalarından arındırılmış işyerleri için işyerlerinde  cinsel  tacize   şiddete  ve mobbinge karşı  “ÖRGÜTLENMEK” diyoruz.

Bu anlayışla tüm üyelerimizin ve erkek üye eşlerimizin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor, birlik mücadele ve dayanışma içinde geçmesini diliyoruz.

Petrol-İş Sendikası

Ankara Şube Yönetim Kurulu adına

Şuayip GÜL

Başkan

Kaynak: Ankara Şubesi