Artık mesleğimizi yapmak istiyoruz

Türkiye'nin çeşitli illerinden Ankara'ya gelen atanamayan öğretmen adayları, geçmiş yılları perişan geçirdiklerini savunarak, yeni yılda mesleklerini yapmak istediklerin dile getirdiler.

CUMHURİYET GAZETESİ
01.01.2012

Çeşitli illerden Ankara gelen öğretmen adayları, Türk Eğitim-Sen Genel Merkezinde toplandı. Atanamayan öğretmen adaylarından Hasan Çakır, sendika genel merkezinde yaptığı konuşmada, seçimden önce 55 bin öğretmen alınacağının açıklanmasına rağmen, bugüne kadar yalnızca 11 bin öğretmen ataması yapıldığını söyledi.

Çakır, atanamayan arkadaşlarının maddi sıkıntılar nedeniyle bunalıma girdiğini savundu. Seslerini duyurmak için her gün eylem yaptıklarını ancak kimsenin umurunda olmadıklarını öne süren Çakır, ''Sesimizi duyurmak için Atina'dakiler gibi, ABD'de Wall Street eylemcileri gibi mi yapalım? 300 bin kişiyi hemen işe alın demiyoruz ama en azından ihtiyaç yoksa önce eğitim fakültelerini sınırlandırın. Temmuz ayına kadar süre veriyoruz. Ondan sonra Wall Street eylemleri Türkiye'ye yayılacak'' diye konuştu.

Serap Özkan da ek atama şeklinde yeni öğretmen ataması beklediklerini ifade ederek, ''Geçmiş yıllarımızı perişan geçirdik, yeni yılda mesleğimizi yapmak istiyoruz'' dedi.