• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Ayak Takımı Tiyatro Topluluğu ''Halkın Ekmeği'' Oyunuyla Sahne Aldı

Basın Servisi
05.05.2014

Ayak Takımı Tiyatrosu tarafından sahneye konulan ve yönetmenliğini Cihangir Turantaşın yaptığı Halkın Ekmeği adlı tiyatro oyunu Aliağa Petrol-İş Sendikası Konferans salonunda sahnelendi. Ayak Takımı Tiyatro ekibi tarafından sahneye konulan oyun, Petrol-İş konferans salonunu dolduranlar tarafından beğeniyle izlendi.

Oyunun yönetmeni Turantaş, ''Burada ki asıl amacımız ortalama iki ayda bir Ayak Takımı Tiyatrosunun bir faaliyet içerisinde olması, duruşuyla, bakışıyla kendisini, belli etmesidir. Bizim işçilerle kurduğumuz bir tiyatro topluluğu, bundan dolayı Bertolt Brecht'le özellikle halkın ekmeği, günümüzdeki adaletsizliklerle ilintilendirilip tam zamanı olduğunu düşünerek ' Halkın Ekmeği' oyunu sahneledik. Bertolt Brecht'in şiirlerini harmanladık. Ve bu şiirlerle bir şeyler anlatmak istiyoruz. Bunu anlatırken de Dünya'da olması gerekenadaleti sorgulamaya çalışıyoruz.Finali belli olan dizi mantığından kurtulması gerekiyor tiyatronun.'' dedi.

Oyunun ardından sahneye çıkan Genel Mali Sekreterimiz İbrahim Doğangül ve Şube Başkanımız Ahmet Oktay, oyuncuları kutlayarak sanatın ve sanatçının önemine vurgu yaptı.

Kaynak: Aliağa Şubesi