• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Bağış: Tutuklu gazeteci yok

Egemen Bağış: Türkiye'de gazetecilik yaptığı için tutuklanan hiçbir basın mensubu yok. AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye'de sadece gazetecilik yaptığı için tutuklanan hiçbir basın mensubu bulunmadığını söyledi.
01.12.2011

Brüksel Basın Kulübü'nde konuşan Bağış, ''Türkiye'de bazı gazetecilerin tutuklu olduğu doğrudur. Fakat bunların hiçbiri gazetecilik yaptıkları için tutuklanmamıştır. Bunlar ya işledikleri iddia edilen bazı suçlar, ya yasa dışı örgüt üyeliği ya da seçilmiş hükümeti demokratik olmayan yollarla devirmeye çalıştıkları gerekçesiyle tutuklanmıştır. Bu tutuklama kararlarını benim hükümetim, yürütme ya da yasama organları vermemiştir. Yargının kararıdır. Savcılar bu kişiler hakkında topladıkları kanıtlar ve belgelerle hakimleri (tutuklamaya) ikna edebilmişlerdir'' dedi.

Bağış, yargılamalar sonuçlanana kadar kimsenin suçlu ilan edilemeyeceğini vurgulayarak, mahkemelerin, basın mensuplarının devam eden yargı süreçlerini gereken şekilde sonuçlandırarak iddiaları açıklığa kavuşturmalarının beklenmesini istedi.

Egemen Bağış, ''Aynı yargı 4 yıl önce benim de mensubu olduğum iktidar partisini, AK Parti'yi kapatma girişiminde bulundu. Ben de savcının siyaset yasağı getirilmesini istediği 71 parti mensubu arasındaydım. Hakkımda ''kışkırtma'' suçlaması vardı ve savcıya göre iki açıklamam bu kapsamdaydı. Bunlardan birinde bir toplantıda 'halkın temsilcileri halkı temsil etmeli' sözüm savcı tarafından çok kışkırtıcı olarak değerlendirilip siyasetten yasaklanmam istenmişti. İddianamede hakkımdaki diğer gerekçe, 'kadınların mini etek giyebilme hakkı kadar başörtüsü hakkı da olduğuna inanıyorum' şeklinde konuşmuş olmamdı. Savcı bunu da çok kışkırtıcı bulmuştu'' şeklinde konuştu.

devamı için;