• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

'Başkaldırıyoruz' davası ertelendi

ODTÜ'deki "Başkaldırıyoruz" eylemine katıldıkları ve polise direndikleri gerekçesiyle yargılanan 117 öğrencinin davası 16 Mart'a ertelendi. Öğrenciler savunmalarında, basın açıklamasına katılmanın yasal bir hak olduğunu söyledi.
14.12.2011

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ) 5 Ocak'ta "Başkaldırıyoruz" eylemine katıldıkları ve polise direndikleri gerekçesiyle yargılanan öğrencilerin davasının bugün (14 Aralık) ikinci duruşması Ankara'da görüldü. Dava 16 Mart'a ertelendi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın üniversite rektörleri ile yaptığı toplantılar kapsamında gerçekleştirdiği ODTÜ ziyareti sırasında, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve hükümeti protesto eden öğrencilere polis gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale etmişti.

Tutuksuz yargılan 117 öğrenci hakkında, "Polise mukavemet etme, kamu malına zarar verme ve 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na aykırı davranma" suçlamalarıyla bir yıl dokuz aydan 10 yıl altı aya kadar hapis cezası isteniyor.
"Sınavdaydım neye dayanarak alındım?"

Ankara 24. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuksuz yargılanan 117 sanıktan yalnızca 34'ü katıldı. Dava sanıklarından Akın Can, eylemin gerçekleştirildiği 5 Ocak'ta sınavda olduğunu belirten bir belgeyi hâkime sundu. Ve   "neye dayanarak beni aldıklarını bilmiyorum" dedi.

devamı için: