• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Batman Şubemizde Sivil Toplum Örgütleriyle Türkiye Petrolleri'ne Dair Toplantı

Batman Şubemiz, Türkiye Petrolleri'ndeki bazı ünitelerin TPIC'e devredilmek istenmesiyle ilgili olarak,ildeki sivil toplum örgütleri ve yerel basınla bilgilendirme ve destek talebi içeren toplantı düzenledi.

02.11.2016

Toplantıya Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Mustafa Mesut Tekik, Batman Şube Yönetimimiz, Batman Ticaret ve Sanayi Odası, Batman Barosu, KESK'e bağlı sendikalar, Batman Esnaf ve Sanatkarlar Birliği, esnaf odaları,ticaret borsası, TMMOB ve bağlı odalar, İnsan Hakları derneği, Diş Tabipler Odası, Batman Emekliler derneği, Batman Şoförler Odası, Batman'a bağlı ilçelerin  muhtarlar derneği, Muhasbeciler ve Mali Müşavirler Odası, Kahveciler Odası,  Minibüsçüler Odası ve diğer bazı kurumların da yer aldığı 30'u aşkın kurum katıldı.

Batman Şube Başkanımız Şehmus Kaygusuz yaptığı açılış konuşmasında;  Türkiye Petrolleri'ni bölmek isteyenlere bu fırsatı vermeyeceklerini, Batman ekonomisinin bu bölünmeyle ciddi bir darbe alacağını ve bu anlamda destek beklediklerini ifade etti.

Ardından söz alan Genel Örgütlenme ve Eğitim Sekreterimiz Mustafa Mesut Tekik; Ülkenin çok sancılı bir süreçten geçtiğini ifade ederek, siyaset kurumu,iktidar ve diğer toplumsal kesimlerin dikkatli ve yapıcı bir tutum ve söylem içinde olmaları gerektiğini belirtti.

Tekik konuşmasında,15 temmuz darbe girişimini kınayıp şunları ifade etti; “Elbetteki 12 eylül,12 mart ve 61 ihtilalini ve 15 temmuz darbe girişimini kınıyoruz, darbelerin topluma karşı işlenmiş bir suç olduğundan hareketle 15 temmuzun ilk anlarından itibaren hem Petrol-İş olarak hem de insan olarak bu menfur girişimin karşısında durduk. Ancak darbe girişiminden sonra gelişen bazı ihraçlar, anti demokratik bazı uygulamalar da bizleri endişeye sevketmiştir. Bu mağduriyetlerin derhal giderilmesi ve ülkenin hızla normalleşme sürecine geçmesi gerekiyor.” dedi. Tekik konuşmasını Türkiye Petrolleri'ne yönelik bölme, küçültme ve böylelikle istihdamı ve yatırımı bitirme, Batman'a, Adıyaman'a, Lüleburgaz'a büyük ekonomik darbe vurma anlamına gelecek bütünsel dönüşüm programının sonuna kadar karşısında duracaklarını, reddedeceklerini ve bunun için hiçbir eylemden çekinmeyeceklerini ifade ederek bitirdi. Toplantıda Batman'daki STK Başkan'larından müteşekkil bir komisyonun Ankara nezdinde girişimlerde bulunması kararı alındı.