• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Batman'da tekstil işçileri eylemde

Batman’da 5 aydır maaşlarını alamayan HEY Tekstil çalışanı 250 işçi, oturma eylemi başlattı.

EVRENSEL GAZETESİ
05.09.2011

Batman’da bulunan HEY Teksil’de çalışan 250 işçi, 5 aydır maaş alamamalarını Atatürk Parkı’nda yaptıkları oturma eylemi ile protesto etti. İşçiler, 5 aydır paralarını alamadıklarını, bunu defalarca söylemelerine rağmen sürekli tekstil sahibi tarafından oyalanarak tehdit edildiklerini belirtti.

Konuya ilişkin konuşan Tekstil çalışanı Cengiz Kaptanoğlu, vali ile görüşmek istediklerini belirterek, valiliğin olmamasından dolayı vali yardımcısı ile görüştüklerini söyledi. Kaptanoğlu, “Tekstil sahibi Servet Güneş Tekin ve ortağı olan Süreyya Bektaş, hiçbir şekilde bizimle görüşmedi. Uzun süredir para alamıyoruz. Evimize ailemize para götüremiyoruz” diye tepki gösterdi. Kaptanoğlu, maaşlarını alana kadar eyleme devam edeceklerini kaydetti.

Hey Tekstil'in İstanbul ve Çankırı'daki fabrikalarında da benzer sorunlarla nedeniyle işçiler birçok kez iş bırakma eylemleri düzenlemişti.

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı