Belçika FGTB Federasyonu: Recticel işçierine hakları teslim edilene kadar mücadele edeceğiz!

IndustriALL Küresel Sendika Avrupa Bölge Toplantısı ve IndustriAll Avrupa Sendikası Yönetim Kurulu toplantısı için Belçika’nın Brüksel kentinde bulunan Petrol-İş heyeti Belçika merkezli çokuluslu kimya şirketi Recticel’de örgütlü Belçika Sendikası FGTB Federal Sekreteri Andrea Della Vecchia ile bir araya geldi.

16.05.2019

FGTB Brüksel Merkezinde 15 Mayıs 2019 Çarşamba günü yapılan toplantıya Petrol-İş Sendikasından Genel Başkan Ali Ufuk Yaşar, Genel Sekreter Ahmet Kabaca, Ankara Şube Başkanı Ali Haluk Koşar ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Rıza Köse katıldı. Yaklaşık 2 saat süren toplantıda  Petrol-İş sendikası ile Belçika kimya şirketi Recticel arasında yetki konusundaki uyuşmazlık görüşüldü.

Uluslararası dayanışma çerçevesinde Petrol-İş Sendikası Genle Başkanı Ali Afuk Yaşar  Recticel fimasındaki son güncel gelişmeleri özetledi. Toplantının ilerleyen bölümünde Petrol-İş heyeti uyuşmazlığın çözümüne yönelik hazırladığı belgeleri FGTB Federal Sekreteri Andrea Della Vecchia’ya sundu. Vecchia, Petrol-İş üyesi Recticel işçilerinin sorununun aynı zamanda Belçika’da çalışan Recticel işçilerinin de sorunu olduğunu belirterek bu konuda ellerinden gelen her şeyi yapacaklarının altını çizdi.

Hızla diğer iki işçi federasyonu ile görüşeceğini ve ertesinde de Recticel yönetimi ile bir araya gelmeyi planladıklarını belirten Vecchia, yetki davasının geri çekilerek toplu sözleşme masasına oturulmasına yönelik ellerinden gelen çabayı göstereceklerini belirtti. Recticel işçilerinin haklı davalarının sonunda mutlaka kazanacaklarını vurgulayan Vecchia bu konuyu sıkı takip edeceklerini belirtti.

İki sendika heyetinin de küresel sendikal dayanışmanın önemine vurgu yapmasının ertesinde toplantı sona erdi.

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...