Bilgi çalışanlarının işe iade davası başladı

İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde geçtiğimiz yaz aylarında işine son verilen 27 çalışanın 14’ünün açtığı “işe iade ve sendikal tazminat” davasının ilk duruşması, dün saat 9.45’te Çağlayan Adliyesi, Birinci İş Mahkemesi’nde görüldü.

HABERVESAİRE
11.10.2011

Dün görülen davada, Bilgi asistanlarından oluşan 9 öğretim görevlisinin duruşması yapıldı. Türkçe öğretmenlerinden oluşan 5 kişinin duruşması ise 26 Ekim 2011 gününde yapılacak.

Aynı anda bireysel olarak açılan ve ortak olarak görülen davada, Bilgi çalışanları tarafından verilen dava dilekçelerine karşı, Bilgi Üniversitesi avukatlarının cevabının sunulmasından sonra tanık ve delillerin gösterilmesi için duruşma 14 Kasım 2011 günü saat 14.00’e ertelendi.

Geçtiğimiz aylarda mütevelli heyetinin, yedi yılı dolduran ve doktorasını tamamlamayan asistanların işten çıkarılmasını talep etmesi ve üniversite yönetiminin bu talebi kabul etmesi üzerine 13 asistan işten çıkarılmıştı. Daha sonra üç kişinin programlarının iptal edilmesi, dokuz kişinin derslerinin kaldırılması ve dört yarı zamanlı çalışanın da işten çıkarılmasıyla birlikte bu rakam 27’ye çıkmıştı.