• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Billur Tuz’da 54 işçi atıldı

Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesinde, 30 yılı aşkın süre boyunca Tek Gıda-İş Sendikasının örgütlü olduğu Billur Tuz Fabrikasında patron, 2011 yılının bitimiyle birlikte sendikaya üye oldukları için 54 işçiyi daha işten attı.
EVRENSEL
03.01.2012

Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesinde, 30 yılı aşkın süre boyunca Tek Gıda-İş Sendikasının örgütlü olduğu Billur Tuz Fabrikasında patron, 2011 yılının bitimiyle birlikte sendikaya üye oldukları için 54 işçiyi daha işten attı. İşten atılacakları 1 ay öncesinden tebliğ edilen işçiler 2011’in son günlerinde sendikada yaptıkları toplantıda işlerini ve anayasal hakları olan sendikalı çalışma hakkını savunmak için direnme kararı almışlardı. Sabah 06.30’dan itibaren fabrika önüne gelen işçiler işe alınmamaları üzerine sendika önlüklerini giyerek “İşimizi istiyoruz” sloganları eşliğinde direnişe geçti.

Tek Gıda-İş 7 Nolu Şube Başkanı Kemal Köse, Aliance One İşyeri Baştemsilcisi İbrahim Bircan ve Tek Gıda-İş Genel Başkan Danışmanı Gürsel Köse de işçilerle birlikte sabahtan fabrika önüne gelerek direniş yerinde hazır bulundu. Tek Gıda-İş Sendikasının anons arabasından çalınan türkülerle halaylarla fabrikanın önü önceden alınan karara uygun olarak grev yerine döndü.

ÜRETMEK İSTİYORUZ

Tek Gıda-İş Genel Başkan Danışmanı Gürsel Köse fabrika önünde yaptığı konuşmada, Billur Tuz işverenine seslenerek, “Bizler işimiz için, iş barışı için buradayız. Bizler çalışmak üretmek istiyoruz. İşimizi geri istiyoruz. Bu haksız adaletsiz baskı ve zulümden derhal vazgeç” dedi. İşe yeni alınan işçilere de seslenen Köse, “Biz sizlerle karşı karşıya gelmek istemiyoruz, sizler bizim sınıf kardeşimizsiniz, bizim emeğe ve insana saygımız var ama Billur Tuz işvereninin ne emeğe ne de insana saygısı yok” diye konuştu.

İşveren taşeron şirketlerin isimlerini değiştirerek işten attığı işçilerin yerine yeni işçiler alarak sendikal örgütlenmeyi engellemeye çalışıyor.

devamı için: