• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

İş bırakma eylemi saldırıyı kırdı

Kocaeli Üniversitesi Hastanesi’nde Dev Sağlık-İş’in kurduğu “Güvenceli iş, insanca yaşam çadırınn” polis saldırdı, 6 işçiyi gözaltına aldı. Saldırı karşısında sağlık işçileri iş bıraktı; işçiler serbest bırakılırken polisin el koyduğu çadır tekrar kuruldu.

18.04.2012

Dev Sağlık İş'in taşeron çalışmanın yasaklanması ve taşeron sağlık işçilerinin hastanelerin asıl işçisi olduğu yönündeki mahkeme kararlarının uygulanması talebiyle başlattığı kampanyası sürüyor. Daha önce İstanbul, Samsun, Adana’da açılan “Güvenceli iş insanca yaşam” çadırı dün Kocaeli Tıp Fakültesi Hastanesi’nde açıldı.

Dev Sağlık-İş Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, akademisyenler Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu, Ömer Kurtaş, Yücel Demirer, Nilay Etiler, SES Kocaeli Şube temsilcileri ,Halkevleri temsilcileri Öğrenci Kolektifleri, DİSK Genel İş Kocaeli Şube Başkanı, EMEP temsilcilerinin de yer aldığı çadırın açılışına yaklaşık 150 işçi katıldı. Çadır açıldıktan birkaç saat sonra polis saldırdı. Saldırı sonucu polis, 6 Dev Sağlık-İş üyesini gözaltına alınırken işçilerin çadırına da el koydu.

Polisi başhekimin çağırdığı ve işçilere saldırma gerekçesinin işçilerin açtığı “Parasız sağlık, güvenceli iş ve insanca yaşam için yürüyoruz” yazılı pankart olduğu öğrenildi.

İş bırakma eylemi 5 saat sürdü
Polis saldırısı üzerine bir araya gelen Dev Sağlık-İş üyeleri, arkadaşları serbest bırakılana kadar iş başı yapmayacaklarını belirtti. Öğlen saatlerinde gözaltına alınan 6 Dev Sağlık-İş üyesi akşam saat 17.30’da serbest bırakıldı. Öğlen 13.30’da başlayan iş bırakma eylemi de akşam saat 18.00’de sonlandırıldı ve yaklaşık 150 işçi işbaşı yaptı.

Dev Sağlık-İş tekrar çadır kurdu
İşbaşı yapıdıktan kısa bir süre sonra işçiler “Güvenceli iş insanca yaşam” çadırını tekrar kurdu. Çadır kurulurken yapılan konuşmalarda baskıların Dev Sağlık-İş’i yıldıramayacağını belitttiler. Çadır kurulurken bir konuşma yapan akademisyenlerden Yücel Demirer işçilerin mücadelesinin akademisyenlere yol gösterdiğini söyledi.

Saat 12.00’de protesto eylemi
Basın açıklamasının ardından Dev Sağlık-İş üyeleri iki gün iki gece hastane bahçesinde kalacağını duyurdu. İşçiler bu sabaha toplu halde işbaşı yaparak başladı ve bugün saat 12.00’da, dünkü saldırıyı bir basın açıklaması yaparak protesto edeceklerini duyurdu.

Kaynak: www.sendika.org