• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Tek Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel:

Biz önemli bir sürecin başındayız

Tek-Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel de Genel Kurulumuza katıldı. Türkel'e Genel Kurul gündemi ve Sendikal Güç Birliği Platformu üzerine görüşlerini sorduk.

Petrol-İş WEB
17.09.2011

“Petrol-İş’in Genel Kurulu çok önemli. Geçtiğimiz hafta Tek Gıda-İş Sendikası olağan genel kurulunu yaptı.  Bu iki genel kurulun art arda yapılması ve buralarda tartışılan konular çok önemli. 

Petrol-İş de mücadele geleneğinden gelen özelleştirmelerden örgütlenme kampanyalarına kadar mücadelesine hep yeni sayfalar ekleyen bir sendika. Biz uzun yıllardır göstermiş olduğumuz dayanışmayı şimdi yeni bir döneme taşıyoruz. Bunun adı da Mücadeleci Sendikalar Güç Birliği Platformu’dur. Sayısı on-on bir olan ama bize göre bu 18 ila 20’yi bulacak olan Türk-İş içerisindeki sendikaların yüzünü emeğe dönmüş sendikaların birlikte yol arkadaşlığı yapabileceği mücadeleyi yeni bir zemine taşıyabileceği yeni bir döneme giriyoruz ve bu platformun bu açıdan çok önemli olduğunu düşünüyoruz.

Sayın Öztaşkın’ın konuşmasında söylediği konu başlıkları aslında bizim de yol haritamızı çiziyor. Özellikle örgütlenme konusunda, güvencesiz çalışma konusunda ki Türkiye’de kayıt dışı çalışan güvencesiz çalışan önemli bir kesim var. Ayrıca ulusal istihdam paketi nedeniyle daha da kuralsızlaştırılacak bir döneme giriyoruz. Özel istihdam büroları ile de ödünç işçiliği yaygınlaştıracak bir sürece karşı örgütlenmek olmazsa olmazımız olacak.

Bu açıdan Petrol-İş’in örgütlenme konusunda yeni yeni açılımlar yarattığı bir deneyimi de var, bunu ortaklaştırarak ülke sathına yaymak, sınıf mücadelesinde yeni bir rüzgar esmesini sağlamak Güçbirliği Platformu’nun da en önemli dayanaklarından birisi olacak.

Biz önemli bir sürecin başlangıcındayız, Türk-İş kongresi peşinden sendikal platformun diğer emek örgütleri ile de kendisini genişleterek büyütmesi ve çalışma yaşamına damgasını vuracak bir güç haline dönüşmesini hedefliyoruz. Bu anlamda geleceğe umutla bakıyoruz ve geleceği biz şekillendireceğiz. Genel Kurul’un hayırlı olmasını diliyorum.”