• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

BÖLGEMİZDE ÇAYKUR VE TÜPRAŞ’IN ÖZELLEŞTİRİLMESİNE KARŞI ÜLKEMİZDE DE TÜM ÖZELLEŞTİRMELERE KARŞI MÜCADELEYİ BİRLEŞTİRME ÇAĞRISI

02.09.2005

02.09.2005

BÖLGEMİZDE ÇAYKUR VE TÜPRAŞ’IN ÖZELLEŞTİRİLMESİNE KARŞI ÜLKEMİZDE DE TÜM ÖZELLEŞTİRMELERE KARŞI MÜCADELEYİ BİRLEŞTİRME ÇAĞRISI

Hepimizin bildiği gibi ilçemizdeki Çaykur’a ait Çay Paketleme Fabrikası kapatılmak istenmektedir. Üç paketleme makinasından ikisi sökülerek Rize’deki İşletmeye götürülmüştür.

Biz Ankara Sendika Şubeleri Platformu olarak, başta Çaykur İşçileri, Elmadağ’da örgütlü siyasi partilerin ilçe teşkilatları ve tüm Elmadağ halkı ile birlikte, işimize, aşımıza, fabrikamıza ve ilçemize sahip çıkmak amacıyla, Çaykur Çay Paketleme Fabrikasının kapatılmaması amacıyla mücadele ediyoruz.

Ankara Sendika Şubeleri Platformu tarafından, Özelleştirmelere karşı panel başta olmak üzere ilçemizde Çaykur Çalışanlarına ve Elmadağ halkına yönelik bilgilendirme toplantıları, Basın açıklamaları, kahvehane toplantıları, ev toplantıları ve bildiri dağıtımı yapılmıştır.

Herkes şunu çok iyi bilmelidir ki; aşımıza, işimize ve geleceğimize sahip çıkarken ilçemize, ülkemize ve bağımsızlığımıza da sahip çıkıyoruz. Elmadağ Çaykur Paketleme Fabrikasından birkaç makinenın sökülmesi basit bir uygulama olarak değerlendirilemez.

Bu işin ardından Çaykur’un özelleştirilmesi gelecektir. Biz burada ki mücadelemizi özelleştirmelere karşı bir mücadele olarak görüyor ve ülkemizdeki tüm özelleştirmelere karşı mücadele ile birleştiriyoruz.

Telekom, Tüpraş, Erdemir, Türk Hava Yolları, SEKA, Tekel, Limanlar, Madenler ülkemiz için neyi ifade ediyor ise Çaykur’da onu ifade etmektedir.

Bugün bu eylemimizi özelleştirilmesine karşı iş bırakan Tüpraş emekçileriyle birleştiriyor, Özelleştirmelere karşı birlikte mücadele edeceğimizi ifade ediyoruz. Bütün Tüpraş işçilerine dostluk ve dayanışma duygularımızı Elmadağ’dan gönderiyoruz. Ayrıca, basın açıklamamızdan sonra Bölgemizde bize en yakın rafineri olan Kırıkkale Tüpraş Rafinerisi işçileriyle kucaklaşmak ve mücadelemizi yükseltmek amacıyla Kırıkkale’ye hareket edeceğimizi kamuoyuna duyuruyoruz.

97–98 yıllarında İlçemize gömülen 3750 ton radyasyonlu çay ile ilgili Çevre Mühendisleri Genel Merkezi bir inceleme yapmaktadır. Bu incelemenin sonucuna göre bir değerlendirme yapılacak eğer insan ve çevre sağlığına zararlı olduğuna dair bir sonuç ortaya çıkarsa bununla ilgili de gerekli mücadeleyi başlatacağız.

Sevgili Elmadağlılar sonuç olarak biz sökülen makinaların geri getirilmesini istiyoruz. Mücadelemiz İlçemiz ve ülkemiz için yaptığımız bir mücadeledir. Bugüne kadar verdiğiniz desteği bundan sonra daha da büyüterek tüm özelleştirmelere karşı ortak mücadeleye dönüştüreceğimiz konusunda hiçbir kuşku duymuyoruz.

Hepinize en içten sevgi ve saygılarımızı sunarız.

YAŞASIN İŞÇİ VE EMEKÇİLERİN BİRLİĞİ

YAŞASIN MÜCADELEMİZ

BASINA VE KAMUOYUNA DUYURULUR.

Ankara Sendika Şubeleri Platformu

Yürütme Kurulu