• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Bursa Şubemiz Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması (BİİB'12) açılışında

23.11.2012

22 - 24 Kasım tarihleri arasında Busa Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Fuar Alanı'nda yapılan Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması'nın açılışına, Bursa Şube Başkanımız Erhan Yakışan'da katıldı.

"SANAYİCİNİN SIKINTISI; NİTELİKLİ ELEMAN"

Bursa İnsan Kaynakları ve İstihdam Buluşması´nın (BİİB 2012) açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, üretim imkanları açısından geniş imkanlara sahip olan Bursa´da sanayicilerin özellikle nitelikli eleman sıkıntısı yaşadığını söyledi.

BİİB 2012´nin açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa´da faaliyet gösteren sanayicilerin büyük çoğunluğunun nitelikli eleman sıkıntısı yaşadığını söyledi. BİİB 2012´nin işçi ile işvereni buluşturma ve iki kesim arasında ortak dil oluşturma konusunda büyük görev üstlendiğini kaydeden Başkan Altepe, "Şu anda biliyoruz ki sanayicilerimiz nitelikli işçi arıyor. Bir yandan da biliyoruz ki birçok gencimiz iş arıyor. Belediyemizin de ev sahipliği yapmaktan büyük gurur duyduğu bu organizasyon, iki kesimi de ´var olan ihtiyaçları gidermek adına´ bir araya getiriyor. İşadamları, nasıl bir eleman aradıklarını ve kişisel gelişimin hangi alanlarda uygulanması gerektiğini anlatacaklar. İnsanlarımız da verilen öğütler doğrultusunda kendilerini geliştirip, rahatlıkla iş bulma imkanına sahip olacaklar" dedi.

İş ve istihdamın kentin birinci önceliği olduğunu belirten Başkan Altepe, Bursa´da yaşayan ve iş arayan insanların mutlaka bir becerisinin ya da sanatının olması gerektiğini ifade etti. ´Sanatım ya da becerim yok fakat her işi yaparım´ döneminin sona erdiğini söyleyen Başkan Altepe, "Bir dünya ve sanayi kenti olan Bursa´da yaşayan insanlar, bu konuda Türkiye´ye örnek olmalıdır" diye konuştu.

Konuşmasında Büyükşehir Belediyesi´nin Bursa ekonomisine sağladığı katkılara da değinen Başkan Altepe, şehrin sadece sosyal ve kültürel gelişimiyle değil ekonomik gelişimiyle de yakından ilgilendiklerini ifade etti. Büyükşehir Belediyesi´nin danışmanlığında Bursa´da üretilen Türkiye´nin yerli ilk tramvayıyla birlikte sanayinin kabuğunu kırdığını vurgulayan Başkan Altepe, "Raylı sistemler konusunda bu şehirde üretime geçilmesi, sadece kendi sanayicimiz için değil Türkiye için büyük örnek teşkil ediyor. Yerli tramvay üretiminde sağladığımız gelişimi, otopark sistemleri ile çevre üretimlerine de taşıdık. Bundan sonra aldığımız hız artacak ve inşallah yeni ürünler ile markalar tüm dünyaya Bursa’mızdan yayılacak" şeklinde konuştu.

Bursa Vali Yardımcısı Hüseyin Eren ise, BİİB 2012´yi iş ve istihdamın gelişmesi açısından çok önemli bulduğunu dile getirdi. Organizasyonu iş ve işgücü piyasası açısından değerlendiren Eren, yaşamak ile çalışmanın iş ve aş gibi birbirinden ayrılması mümkün olmayan iki olgu olduğunu söyledi. Küreselleşen dünyada her alanda hızlı bir değişim ve gelişim süreci yaşandığını belirten Eren, Türkiye´nin de bu değişim ile gelişimin dışında kalmaması gerektiğini ifade etti. Yaşanan değişimin sonucu olarak sanayinin de kabuk değiştirdiğini, emek yoğun üretimden teknoloji yoğun üretime geçtiğini vurgulayan Eren, firma olarak ayakta kalmanın ve istihdam oluşturmanın ancak gelişmelere uyum sağlamakla mümkün olduğunu dile getirdi.

BİİB 2012´nin açılışında konuşan Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Personel Dairesi Başkanı Necmettin Esen de, işsizliğin sadece Türkiye için değil dünya için büyük sorun olduğunu kaydetti. Son ekonomik krizle birlikte en gelişmiş ülkelerde bile milyonlarca kişinin işini kaybettiğini dile getiren Esen, reform niteliğinde tedbirler ve sürekli büyüyen ekonomiyle Türkiye´nin bundan en az etkilenen ülke olduğunu vurguladı. Esen, İŞKUR olarak BİİB 2012´ye destek vermekten büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Kaynak: Petrol-İş Bursa Şubesi - Bursa Büyükşehir Belediyesi