• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Darphane işçileri greve çıkıyor

Darphane işçilerinin örgütlü olduğu Basın-İş'in yaklaşık 10 aydır kamu işveren sendikası ile yürüttüğü toplu iş görüşmesi müzakerelerinde anlaşma sağlanamadı. Sendika, grev kararı aldı.

22.10.2011

Hazine Müsteşarlığına bağlı Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğünde çalışan 220 işçi greve çıkıyor.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Darphane işçilerinin örgütlü olduğu Basın-İş'in yaklaşık 10 aydır kamu işveren sendikası ile yürüttüğü toplu iş görüşmesi müzakerelerinde anlaşma sağlanamadı. Bunun üzerine Basın-İş grev kararı aldı. Sendika, grev kararını 25 Ekim Salı günü iş yerine asacak.

Konuya ilişkin bilgi veren Basın-İş Genel Başkanı Yakup Akkaya, Darphane işçilerinin ücretlerinin günün koşullarına ve Darphane'nin karlılığına göre çok düşük olduğunu söyledi. Çalışanların, altın ve kıymetli evrak basımında çalıştığını ama ürettiğinin karşılığını alamadığını savunan Akkaya, işverenin, hükümet ile Türk-İş arasında yapılan protokol anlaşması çerçevesinin dışına çıkamayacaklarını bildirdiğini kaydetti. Akkaya, şöyle devam etti:

devamı için:

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı