• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Deri-iş sendikası yöneticilerine yapılan saldırıları kınıyoruz

Deri işçileri ve sendikacılar saldırılarla yıldırılamaz
23.01.2006
Deri işçileri ve sendikacılar saldırılarla yıldırılamaz
 
Tuzla Organize Deri Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Cevahir Deri’deki örgütlenme çalışmaları nedeniyle  işten çıkarılan 28 işçi, işe iade davalarının sonuçlanması üzerine iş başı yapmak istemişler ancak işverenin sert müdahalesiyle karşılaşmışlardır. İşveren veya işveren vekilleri tarafından işbaşı yapmak isteyen işçiler dağıtılmak istenmiş, görüşme için fabrikaya çağrılan Deri - İş Şube Başkanı Hasan Sonkaya’ya çeşitli baskılar uygulanmıştır. Diğer yandan Deri-İş Tuzla Şube Sekreteri Mustafa Yiğit’e de saldırıda bulunulmuş ve hastaneye kaldırılan Yiğit,
15 günlük iş göremez raporu almıştır. Cevahir Deri’de işten atılan işçilerin iki aydır sürdürdüğü direniş nedeniyle işçiler ve sendikacılar sürekli saldırıya maruz kalmışlardır.
 
Örgütlenme hakkı, işçilerin Anayasa ve yasalardan doğan temel haklarıdır. İşçilere ve sendikacılara bu tür yöntemlerle saldırılmasını şiddetle kınıyor, yaralanan Deri-İş Tuzla Şube Sekreteri Mustafa Yiğit’e acil şifalar diliyoruz.
 
Sendikamız Petrol-İş, Cevahir Deri’de örgütlenme mücadelesi veren işçilerin ve Deri-İş Sendikası’nın haklı mücadelesini desteklemektedir. Bu tür baskılarla deri işçileri ve sendikacılar yıldırılamaz.
 
 
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
 
PETROL-İŞ SENDİKASI
MERKEZ YÖNETİM KURULU