• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Devlet kadını koruyamıyor

Şiddet gören birçok kadının koruma taleplerine rağmen önlem alınmıyor, erkek şiddeti devam ediyor. Son beş ayda koruma talep ettiği, savcılığa veya polise şikayette bulunduğu ya da sığınmaevlerine yerleştirildiği halde dokuz kadın öldürüldü.
25.11.2011

Şiddet gören birçok kadının koruma taleplerine rağmen önlem alınmıyor. Kadınların karakollara ya da savcılıklara yaptığı şikayetlere rağmen, erkekler kadınları öldürmeye ve yaralamaya devam ediyor.

2011 yılında Haziran ayından Kasım ayına kadar, iki kadın koruma altındayken kocası tarafından öldürüldü. İki kadın savcılığa şikayette bulunduktan sonra eski kocaları tarafından öldürüldü.

Bir kadın sığınmaevinden işe giderken yolda, iki kadın kocası tarafından sığınmaevinden çıkartılarak, iki kadın da sığınmaevinden ayrılıp evine döndükten sonra öldürüldü.
Koruma talebi reddedilen dört kadını kocaları silahla ağır yaraladı. Bir kadın sığınmaevinin içinde kocası tarafından bıçaklandı. İki kadının koruma talebi evli olmadıkları gerekçesiyle, bir kadının ise şiddete şahitlik eden olmadığı için reddedildi.

devamı için;