• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'den 8 Ekim'de miting

“Eşit, özgür, demokratik bir Türkiye” ve “İnsanca yaşam” için DİSK, KESK, TMMOB ve TTB, 8 Ekim’de Ankara’da bir miting düzenleme kararı aldı.

 

SENDİKA.ORG
22.09.2011

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Sekreteri Tayfun Görgün, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Başkanı Lami Özgen, Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Eriş Bilaloğlu dün (20 Eylül) TMMOB Genel Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda kurumların “Eşit, özgür, demokratik bir Türkiye” ve “İnsanca yaşam” için 8 Ekim’de Ankara’da olacağı duyuruldu.

Kurumlar adına açıklamayı okuyan KESK Genel Başkanı Lami Özgen, insanın insanca yaşamak için gerek duyulan en temel ihtiyaçların karşılanmasının zorlaştığı ve yaşanmaz hale geldiği bir ülkede yaşandığını söyleyerek sözlerine başladı. Güvencesizliğin, geleceksizliğin, işsizliğin, sefaletin ve adaletin yaygınlaştığını ifade eden Özgen, yükselen muhalif dinamiklerin ise şiddetle bastırıldığını belirtti.

devamı için: