• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Eğitim Sen: Bu enkaz AKP'nin eseri

Eğitim sen, 19 Eylül günü başlayacak olan 2011-2012 ders yılı öncesinde Türkiye’nin birçok kentinde eylemler yaptı. Eğitimde yaşanan sıkıntıları kamuoyuyla paylaşan eğitim emekçileri sorunların çözülmesine yönelik taleplerini duyurdu.

SENDIKA.ORG
17.09.2011

Eylemlerde, eğitim alanında piyasalaştırmanın sonucu olarak velilerin ve öğrencilerin yaşadığı sıkıntıların yanı sıra eğitim emekçilerinin de güvencesizleştirilmesine değinildi. Eylemde müfredatın gericileştirilmesinin yanı sıra, eğitimde yaşanan cinsiyetçi, etnik ve mezhepsel uygulamaların arttığı da belirtilirken eğitim alanında yaşanan kadrolaşma ve Eğitim Sen üyelerine yönelik baskılar da hatırlatıldı.

Ankara
Ankara'da Eğitim emekçileri Milli Eğitim Bakanlığı'na yürüdü. Bakanlık önündeki basın açıklamasını Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız yaptı. Yıldız, eğitimdeki sorunların yıllardır sürdürülen serbest piyasacı, eğitimi ticarileştirme ve özelleştirme uygulamaları ile piyasa ilişkileri içine çekmeyi hedefleyen bilinçli politikaların bir birikimi olduğunu söyledi. AKP iktidarı döneminde bu sorunların giderek büyüdüğünü ve eğitim sisteminin yap-boz tahtası haline geldiğini ifade eden Yıldız, kamusal eğitim zayıflatılmasıyla dershane sayısının arttığını ve eğitim bileşenlerinin de bu piyasalaşma sürecinden olumsuz bir şekilde etkilendiğini sözlerine ekledi.

devamı için: