'Fehim Paşa Konağı' Tüpraş'lılarla buluştu.

İzmit'te kurulan Tüpraş SEK İzmit Tiyatro Kulübü'nün sezon sonu oyunu olarak sergilediği, Tüpraş çalışanlarının rol aldığı "Fehim Paşa Konağı" tiyatro oyunu, Kırıkkale'de faaliyet gösteren Tüpraş çalışanları için sahnelendi.

21.11.2011

İzmit'te kurulan Tüpraş SEK İzmit Tiyatro Kulübü'nün sezon sonu oyunu olarak sergilediği, Turgur Özakman'ın yazdığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Sahne Direktörü Ufuk Aşar'ın yönettiği, Tüpraş çalışanlarının rol aldığı "Fehim Paşa Konağı" tiyatro oyunu, Kırıkkale'de faaliyet gösteren Tüpraş çalışanları için sahnelendi.

Gelirlerinin Türkiye Eğitim Vakfına bağışlanacağı, 2 perdeden oluşan ve 25 kişinin görev aldığı "Fehmi Paşa Konağı" oyunu Kırıkkale İl Kültür Müdürlüğü Salonunda oynandı.

Oyuna Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, eşi Berrin Güner, İl Kültür Müdürü Yahya Kemal Er, Kırıkkale Rafinerisi İnsan Kaynakları Müdürü İhsan Oral, Rafineri birim müdürleri eş ve çocukları, Perol-İş Sendikası Şube Başkanı Recep Sefer ve yöneticileri katıldı.

Yaklaşık 3 saat süren oyunda Osmanlı Padişahı Aldulhamit saltanatının ve yıllardır halka nefes aldırmayan istibdadının son günlerinde Fehim Paşa konağında geçen olayları anlatıldı.

Yönetmen Ufuk Aşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tüpraş'ın ve Koç Grubu'nun tiyatroya verdiği önemi vurgulayarak, şunları söyledi: