• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Gazeteler depremi yazdı

Cumhuriyet Haber Portalı'nda yayımlanan bugünkü gazete manşetlerinden özetler derlemesini yayımlıyoruz. Van'daki deprem tüm gazetelerin birinci gündem maddesi olarak öne çıkıyor.

25.10.2011

Cumhuriyet, Van ve Erciş’de 279 kişinin yaşamına mal olan büyük depremi manşetine taşıdı. Manşette yer alan haberde; Van ve Erciş’i vuran büyük depremde can kaybının arttığı 279 kişinin yaşamını yitirdiği, enkaz altında 300’den fazla yurttaşın bulunduğu belirtildi.

Daha çok yıkılırız

Van ve Erciş’i vuran büyük depremde can kaybı artıyor. 279 kişi yaşamını yitirirken enkaz altında 300’den fazla yurttaşın bulunduğu belirtildi. Hava sıcaklığının 0 dereceye düştüğü bölgede arama kurtarma ekipleri zamanla yarışıyor. Depremde yeni yapılan çok katlı binaların yıkılması dikkat çekti. Yıkılan binaların altındaki işyerlerinde kolon ve kirişlerinin de kesildiği iddia edildi.

HÜRRİYET

İşte Türkiye

Türkiye'nin dört bir yanından gelen kurtarma ekipleri, bir kız çocuğunu enkazdan çıkarmak için zamanla yarıştı. Türk insanının örnek dayanışması bu fotoğraf karesine sığdı.

MİLLİYET

Yine hırsız öldürdü

Depremlerde 12 yılda 20 bin insan öldü, kafa değişmedi! İşte Erciş manzarası 5 bina ayakta, ortadaki çökmüş. Çünkü malzemeden çalan müteahhit dere kumu kullanmış.

VATAN

Her enkaz ayrı bir dram

Depremin yerlebir ettiği Van'da enkaz kaldırıldıkça, altından trajik öyküler çıkıyor. Depremde ailesini kaybettiği için evlatlık verilen Melike öğretmen, kendisine siper olan kahraman sayesinde hayatta kalan Yunus sadece ikisi.

RADİKAL

Yüzde 5 öldürdü

273 can alan Van depreminin arkasından kâr hırsı çıktı. Müteahhit, maliyeti %5 azaltmak için kötü malzeme kullanmasa tek bir vatandaşın burnu kanamayacaktı.

AKŞAM

Ölüm omzunda yaşamı bekledi

Felaketin ardından iki günü geride bırakan Van'da tablo netleşiyor. Gün ışığıyla birlikte hız kazanan kurtarma çalışmalarında enkazdan yaklaşık 100 kişi sağ çıkarıldı. Ulaşılan her cansız beden moralleri bozuyor. Resmi açıklamaya göre ölü sayısı 279. 1300 yaralı var. Ekipler zamana karşı yarışıyor.

HABERTÜRK

Milli seferberlik

Van'daki deprem Türkiye'yi tek yürek halinde ayağa kaldırdı. 74 milyon, afetzedelere yardım için yarışıyor.

SABAH

Tek bilek tek yürek

Van depremi dayanışma ve kardeşlik duygularımızı kamçıladı. Edirne'den Van'a İstanbul'dan KKTC'ye kadar tüm yurttan Van'a yardım yağıyor.

BİRGÜN

Kardeş kokusu

Rantçı sistem Van'da da çöktü. Bir doğal afet yine faciaya dönüştü. Devlet pek çok yere ulaşamadı bile... Türkiye halkları ise tüm ırkçı kışkırtmalara, savaş çığırtkanlıklarına karşın Van'daki yurttaşlar için seferber oldu. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş da gelen yardımlar için 'kardeş kokusu var' dedi.

devamı için;