Geç kazanılan hukuk savaşı

11.04.2011

Petrol-İş Sendikası İzmir Şubemizin kapsam alanı içerisinde bulunan Kemalpaşa Beldesinde kurulu olan 238 işçinin çalıştığı ERZE AMBALAJ VE PLASTİK SANAYİ A.Ş. iş yerinde 14 Nisan 2009 tarihinde örgütlenmeye başlanmış ve akabinde çıkışlar olmuştur.

22 üyemizin işten atılmasıyla başlayan eylemler ve hukuk mücadelemiz yerel mahkemede 11.Kasım.2009 tarihinde sonuçlanmış olup işveren yerel mahkeme kararına itiraz etmiştir. Yerel mahkemede 4+4=8 aylık tazminat verilmiş olmasının ardından Yargıtay sendikal tazminatı da göz önüne alarak 4+12=16 maaş tutarında üyelerimiz lehine değiştirmiştir.

Yaklaşık 15 aylık Yargıtay süreci sonucu işveren işten atılan üyelerimizi 09 Nisan 2011 tarihinde işbaşı yapmak üzere fabrikaya çağırmıştır. Geçte olsa kazanılan hukuk savaşında üyelerimiz adına fabrika önünde toplu olarak basın açıklaması yapılmış ve üyelerimiz iş başı yapmıştır. Bakanlığa yapılan yetki müracaatıyla ilgili yerel mahkemede hukuki süreç devam etmektedir.

Basına ve kamuoyuna duyurulur.

Saygılarımızla,

PETROL-İŞ SENDİKASI İZMİR ŞUBESİ YÖNETİM KURULU ADINA A.GANİ GÜNDOĞDU BAŞKAN