• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Genel Başkanımız Ali Ufuk Yaşar Başkanlar Kurulu Sonrası Emeğe İlişkin Gündemleri Değerlendirdi

Genel Başkan Ali Ufuk Yaşar'ın 28.Dönem 2.Olağan Başkanlar Kurulu sonrası emeğe ilişkin gündemleri değerlendirmesi aşağıda yer almaktadır.

19.02.2016

Değerli arkadaşlar,

Ülkemizin birlik ve beraberliğini hedef alan ve bir korku toplumu yaratmayı amaçlayan terör saldırıları, ne yazık ki, tüm hızıyla sürmektedir.
17 Şubat'ta Ankara'da son derece stratejik bir noktada gerçekleştirilen terör saldırısı sonucu 28 askeri personel şehit olmuş, 61 kişi de yaralanmıştır. Şehitlerimize rahmet, yakınlarına sabır ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. Tüm halkımıza başsağlığı diliyoruz.
Bu terör saldırısını kınıyor, saldırının arkasındaki güçleri lanetliyoruz. Terör, hiçbir zaman hedefine ulaşamayacak, halkımız birlik ve beraberliğini sağduyuyla koruyacaktır.
Ülkemizin içinde bulunduğu coğrafyada devam eden gerilim ve çatışmaların sınırlarımızın içine taşınması ile ilgili niyetlerin farkındayız. Emperyalist güçlerin coğrafyamızı dizayn etme girişimlerinin geçmişte olduğu gibi bir kez daha boşa çıkacağını biliyoruz.
Böylesine hassas bir dönemde, emeği ilgilendiren son derece önemli konular ülke gündemine gelmiştir. Özel istihdam bürolarına (ÖİB) geçici iş ilişkisi kurma yetkisi veren düzenleme Meclis'e sunulurken, kıdem tazminatı sisteminin değiştirilmesine yönelik bir düzenlemenin hazırlanmakta olduğu açıklanmıştır.
Sendikaları ve emekçileri yakından ilgilendiren bu konuları, 15 Şubat'ta yaptığımız 28. Dönem 2. Olağan Başkanlar Kurulumuzda ayrıntılı bir biçimde değerlendirme olanağı bulduk. Başkanlar Kurulumuzda, kamuoyunda “kiralık işçilik” olarak bilinen düzenlemenin sakıncaları tespit edilmiştir. Sendikaların kaygı ve itirazları doğrultusunda düzenleme geri çekilmelidir. ÖİB aracılığıyla geçici iş ilişkisinin imalat sanayine kadar yaygınlaşması, sendikalaşmayı baltalayacak, güvencesizleşmeyi arttıracak ve ücret seviyelerinin aşağıya çekilmesine yol açacaktır.
Kıdem tazminatımız, biz emekçilerin elinde kalan son kazanımlardan birisidir. Bu hakkı geriye götürecek herhangi bir düzenlemenin karşısında olacağımızı Başkanlar Kurulumuzda bir kez daha teyit ettik. Konfederasyonumuz Türk-İş'in gerek “kiralık işçilik” gerek de kıdem tazminatı konusunda kazanımları koruyan ve haklarımızı genişletmeyi hedefleyen bir mücadele çizgisi içerisinde olmasını önemsiyoruz. Petrol-İş, bu düzenlemelere karşı etkin ve kararlı bir mücadele verecektir.
Seçim vaatlerinden biri olan kamuda asıl işi yürüten taşeron işçilerin kadroya alınması konusunun Mart ayı sonuna kadar Meclis gündemine getirileceği belirtilmektedir. Sendikamız, başta Türkiye Petrolleri'nde olmak üzere kamu işyerlerimizde taşeron ve geçici olarak çalışan işçilerin kadroya alınması konusunun takipçisi olacaktır.
65 yılı aşan tarihiyle Petrol-İş, sendikal mücadelede önemli bir yer tutmaktadır. 30 bini aşan üyeye sahip ve ülke ekonomisinin amiral gemisi sayılabilecek kuruluşlarında örgütlü bir sendikayız. Sendikamızın 28. Faaliyet Döneminde, Petrol-İş'i daha ileriye götürmek için görev ve sorumluluk almış olmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Bu bilinçle, üyelerimizin hak ve menfaatlerini geliştirmek için elimizden gelen tüm çabayı göstermekte ve yeni projelerle faaliyetlerimizi genişletmeyi amaçlamaktayız.
Aynı amaçla, İstanbul Üsküdar Burhaniye'de bir eğitim tesisi ve misafirhane inşa edilmesine karar verilmiş ve 16 Şubat 2016 tarihinde bu tesisin temel atma töreni gerçekleştirilmiştir. 10 ay gibi bir sürede inşaatı tamamlanarak açmayı planladığımız tesisin Petrol-İş camiasına hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz. Tesisin faaliyetlerimize ivme kazandıracağına ve üyelerimize büyük yarar sağlayacağına inanıyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle, değerli üyelerimize saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

Ali Ufuk Yaşar
Genel Başkan

 

DUYURU...

GENEL BAŞKANIMIZ SÜLEYMAN AKYÜZ’ÜN FACEBOOK HESABI ÇALINMIŞTIR. GELECEK OLAN MESAJLARA VE PAYLAŞIMLARA LÜTFEN İTİBAR ETMEYİNİZ. ...
devamı