• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Genel Başkanımız Türk-İş’in Atık İşçileri ile Yaptığı İftar Programına Katıldı

7 Nisan 2022 tarihinde Türk -İş’in sokak atık toplayıcısı işçilerle düzenlendiği iftar programına Genel Başkanımız Süleyman Akyüz de katıldı.

08.04.2022

Türk-İş tarafından 7 Nisan Perşembe günü Ankara’da sokak atık toplayıcıları ile bir iftar programı düzenlendi. Genel Başkanımız Süleyman Akyüz’ün de yer aldığı programa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ile Türk-İş Yönetim Kurulu Üyeleri, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Sokak Atıkları Toplayıcıları Derneği Başkanı Recep Karaman, Türk-İş’e üye sendikaların Genel Başkanları ile çok sayıda sokak atıkları toplayıcısı katıldı.

Programda konuşma yapan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay atık işçileri ile ilgili son yıllarda yaşanan gelişmeler neticesinde güzel bir noktaya gelindiğini ifade etti. Atalay, işçinin, esnafın, memurun ayrı ayrı sıkıntıları olduğunu belirterek, “Önümüzde son yılların en yüksek enflasyonunun olduğu bir ortamdayız. Bir an evvel umarım bu enflasyon belli bir noktaya getirilir. Neticesinde istediğin kadar zam al. Enflasyon bu hızla devam ettiği müddetçe alacağın zammın bir özelliği olmaz” dedi.