• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Genel Mali Sekreterimiz Bursa Şubemizin Temsilciler Kuruluna Katıldı

Bursa Şube Temsilciler Kurulu 16 Temmuz Perşembe günü Bursa Atatürk Kent Ormanında Genel Mali Sekreterimiz Erhan Yakışan katılımı ile toplandı. Temsilciler Kurulu Şube Yönetim, Denetim ve Disiplin Kurulu ile örgütlü olduğumuz işyerlerinden temsilcilerimiz katılımı ile gerçekleşti.

16.07.2020

Bursa Şubemizin Temsilciler Kurulu 16 Temmuz Perşembe günü Bursa Atatürk Kent Ormanında  toplandı. Temsilciler Kurulu sendikamız Genel Mali Sekreteri Erhan Yakışan, Şube Yönetim, Denetim ve Displin Kurulları ile örgütlü olduğumuz işyerlerinden temsilcilerimizin katılımıyla gerçekleşti. Toplantıda emek gündemine ilişkin başlıklar ayrıntılı bir şekilde ele alındı.

Temsilciler Kurulu açış konuşmasını Genel Mali Sekreterimiz Erhan Yakışan yaptı. Erhan Yakışan konuşmasına 15 Temmuz darbe girişiminin 4. yılında hayatını kaybeden şehitlerimizi ve dün gece Van ve Siirt'te hayatını kaybeden 9 emniyet personelini anarak başladı. Darbe girişiminde hayatını kaybeden ve gazi olanlara minnet ve şükranlarını ileten Yakışan, ülkemizin ve milletimizin böyle bir durumla karşılaşmaması dileğinde bulunarak hain darbe girişimini kınadı. Genel Mali Sekreterimiz konuşmasının devamında tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 pandemisinin ülkemizde de etkili olduğunu, bu süreçte ülkemizdeki işsizlik oranının %17'ye yükseldiğini belirtti. 25 Haziran'da yapılan Başkanlar Kurulu toplantısında da tekrar vurgulandığı üzere, kıdem tazminatının fona devri, yaşanabilecek olası hak kaybı ya da işçinin hakkını geriye götürecek her türlü düzenlemeye Petrol-İş olarak karşı duracaklarını belirten Yakışan, kıdem tazminatı konusunun Petrol-İş'in kırmızı çizgisi olduğunu, bu konuda mücadeleye hazır olduklarını bir kez daha yineledi.

Bursa Şube Başkanımız Ersin Birgül de tüm dünyayı etkileyen Covid 19 salgınına karşı işyerlerinde alınması gereken önlemlere dikkat edilmesi gerektiğini dile getirerek, kıdem tazminatı, kısa çalışma ödeneği, devam eden sözleşme görüşmeleri ve işyerlerinde yaşanan sorunlar üzerine bilgilendirme yaptı. Kıdem tazminatı konusuna da değinen Birgül,  Türk-İş ile yapılan ortak eylemler hakkında bilgi vererek,  hak kaybı yaratacak her türlü fon ve uygulamaya karşı olduklarını ve bu konuda gereken her türlü mücadelenin verileceğini söyleyerek sözlerini bitirdi.