• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

Genel Sekreterimiz Ahmet Kabacadan Kale Kayışları Direnişine Destek Ziyareti

Trakya Şubemizin örgütlenme faaliyetini sürdürdüğü Silivri'de bulunan Kale Kayışları fabrikasındaki işçilerin, ağır çalışma koşulları, fabrikada artık sıradan bir olay haline gelen kazalar, üretimin işçi sağlığı ve iş güvenliğinin hiçe sayılarak devam ettirilmesine karşı 6 Mart'ta başlattıkları direniş 14 gündür kararlılıkla devam ediyor. 

19.03.2019

Trakya Şubemizin örgütlenme faaliyetini sürdürdüğü Silivri'de bulunan Kale Kayışları fabrikasında işçilerin ağır çalışma koşulları, fabrikada artık sıradan bir olay haline gelen kazalar, üretimin işçi sağlığı ve iş güvenliğinin hiçe sayılarak devam ettirilmesine karşı 6 Mart'ta başlattıkları grev 14 gündür kararlılıkla devam ediyor.
Koşullara dur demek, patronun karşısına örgütlü bir şekilde çıkmak ilk adımlar, yaz aylarında Trakya Şubemizin örgütlenme faaliyetleri ile başladı. Sendikamız kısa sürede yetkiyi alacak sayıya ulaştı ve 12 Ekim 2018'de Çalışma Bakanlığı Petrol-İş'i yetkili sendika olarak tespit etti. İşverenin bu yetki tespitine cevabı iki işçiyi işten çıkarmak ve yetki tespitine itiraz etmek oldu. Patronun yasal süreci uzatma girişimlerine Kale Kayışları işçileri daha etkili bir silahla, üretimden gelen güçlerini kullanarak cevap verdile. İşçiler 14 gündür fabrikanın önünde direniş mücadelelerini kararlılıkla sürdürüyorlar.

Bugün Genel Merkez Yöneticilerimizden Genel Sekreterimiz Ahmet Kabaca da Kale Kayışları işyerine giderek üyelerimize destekte bulundu. Genel Sekreterimizi Trakya Şube Yöneticilerimiz ve Kale Kayışları işyerinde çalışan üyelerimiz karşıladı.
Genel Sekreterimiz durum değerlendirmelerinde bulundu. Kabaca burada yaptığı konuşmasında, Petrol-İş Sendikası'nın her zaman Kale Kayışı işçilerinin yanında olacağını ve mücadelemizi kazanana kadar sürdüreceklerini belirtti.