• industriAll global
  • industriAll europe
  • Retun See
  • Petrol-İş Kadın Dergisi
Belgesel: Petrol-İş Tarihi

YAŞAR, SODA GREVCİ İŞÇİLERİYLE...

Genel Sekreterimiz Ali Ufuk Yaşar, sendikamız üyesi Soda, Kromsan ve Tuz grevci işçilerini ziyaret etti

Genel Sekreterimiz Ali Ufuk Yaşar, 30 Mayıs Perşembe günü Mersin'e giderek, sendikamız üyesi Soda, Kromsan ve Tuz  grevci işçilerini  ziyaret etti.

01.06.2012

Genel Sekreterimiz Ali Ufuk Yaşar, 30 Mayıs Perşembe günü Mersin'e giderek, sendikamız üyesi Soda, Kromsan ve Tuz  grevci işçilerini  ziyaret etti. Yaşar'a ziyaretleri sırasında Adana Şube Başkanımız Abdül Mecit Dönmez, Adana Şube Başkan Yardımcısı Cemalettin Çetinkıran da eşlik etti.

Genel Sekreterimiz Ali Ufuk Yaşar ve Adana Şube yöneticilerini  Soda San. A.Ş. ve Soda Kromsan Krom Bileşikleri fabrikası önünde Mersin Şube Başkanımız Yunus Murat Marangoz,  SODA SAN A.Ş Baştemsilcisi Kamil Eldemir, temsilciler, Mehmet Ali Göz, Mehmet Ali Harmanşah, SODA KROMSAN KROM BİLEŞİKLERİ FAB. Baştemsilcisi Salih Durak,  temsilciler Naim Şahin, Türkay Demir, SODA SAN A.Ş TUZ İŞLETMESİ Temsilcisi  Hüseyin Şimşek, grev gözcüleri Süha Kaval, Samet Mengi, Barış Güler, Levent Çiçekoğlu ile grevci işçiler karşıladı.

Ziyareti sırasında Şube Başkanımız Yunus Murat Marangoz, işyeri baştemsilci, temsilci ve grevdeki işçilerle biraraya gelen Ali Ufuk Yaşar, grevin 14. gününde gelinen sürç ile ilgili olarak görüş alışverişinde bulundular, gelişmeleri değerlendirdiler.  Daha sonra Mersin Şube'ye geçen Genel Sekreterimiz Yaşar, burada da Şube Başkanı, işyeri temsilcileri ve işçilerle bir toplantı yaptı. 

Aynı saatlerde Sendikal Güç Birliği Platformu Dönem Sözcüsü ve TÜMTİS Genel Başkanı Kenan Öztürk de Mersin şubemize gelerek Petrol- İş yöneticileri ve grevci işçileri ziyaret etti. Öztürk, SGBP bileşeni sendikalar olarak dayanışma içerisinde olacaklarını, grevin mutlaka başarıya ulaşacağına inandığını söyledi.

Mersin Şubemize bağlı 530 üyemizin çalıştığı Soda, Kromsan ve Tuz işletmeleri’nde 18 Mayıs 2012 Cuma günü saat 10.00 da grev başlandı. Aylık ortalama ücretin 1562 TL’sı olduğu  işyerinde, sendikamızın bir yıl için 350 TL/Ay olan ücret artışı teklifine karşı işveren 156 TL/Ay teklifinde bulundu. Ücret zammı ile vardiya ve gece primi, üçlü paket ve ilk giriş ücreti maddelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine işyerinde greve çıkıldı.